Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

Rullarcurling

test

En omstart och nystart av Rullarcurling har gjorts av klubben i samarbete med Svenska Curlingförbundet

Efter ett par år med låg aktivitetsnivå har nu denna verksamhet återstartats och med full intensitet.

De tidigare etablerade Rullarna: Stefan, Anette, Denny och Jalle har kommit igång med sitt spel igen och också förstärkts med Ronny. De utgör nu ett starkt lag med sikte på att både träna och tävla framöver. Hittills tränar samtliga på tisdagskvällar, ibland på övrig tid. De deltar även i Hallmästerskapet och i viss mån även i Torsdagsligan.

Nybörjar Rullare har också startats upp. Intresset fångades upp av Stefan, i samband med Hjultorget (mässa). Det är f.n. fem nybörjare som startat i klubben: Johan, Ann-Charlotte, Carl, Yngve och Anna. De coachas av Göran och har tränat på tisdagskvällar hela hösten. Fortsättning följer med träningen direkt efter nyår. Intresset är mycket stort och utvecklingen har varit stark och hoppas fortsätta stiga framgent.

På gång närmast är ett utbyte med Jönköpings Curling Club. Helgen 21-22 januari åker ca 10 st Rullare från Amatörföreningen ner till Jönköping för en kombination av träningsläger, matchspel och samvaro. Det är visserligen Amatörföreningen som tagit initiativet till utbytet, men Jönköping som bjuder in till sin hall. Jönköping har en mkt aktiv rullarverksamhet som styrs av Mikael Pettersson. Vi hoppas få ett givande utbyte både beträffande matchspel, men inte minst beträffande taktik, teknik, i synnerhet för nybörjarna.

221228 Göran Roos

Publicerad: 2022-12-28

Sponsorer

Postadress
Amatörföreningens CK - Curling
Box 1012
17221 Sundbyberg

Besöksadress
Fredsgränd 2-4
Sundbyberg

Kontakta oss
Tel: 0768036673
E-post: info@amatorerna.se