Hem / Nytt samarbete med Fritidsbanken Sverige!

Nytt samarbete med Fritidsbanken Sverige!

Idag vill vi stolt presentera att vi blivit samarbetspartner
till Fritidsbanken Sverige!
Fritidsbanken bedriver idag en fantastisk verksamhet där de lånar ut sport- och fritidsutrustning gratis. Alla kan låna och det mesta finns. Nu också curling!
Vi kommer att börja på tre platser i Sverige där curling kommer finnas representerad på de lokala Fritidsbankerna i form av FloorCurling.
Inom Svensk Curling ser vi detta samarbete som en fantastisk möjlighet att nå ut med vår idrott till nya människor. Genom nära samarbete med föreningar på plats, kan vi också inspirera barn, unga, vuxna och äldre att besöka sin lokala curlingförening. 
Vi ser även fram emot att utveckla konceptet med idéer som att låna deltagande i nybörjarkurs, låna en curlingspelare för att prova matchspel eller annat som kan minska trösklarna in till våra föreningar och erbjuda mer curling till fler. 
David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken Sverige om samarbetet: 
Vi är jätteglada över samarbetet med Svenska Curlingförbundet. Fritidsbanken vill bidra till att sänka tröskeln till fysisk aktivitet och även inspirera personer i alla åldrar att prova nya saker. FloorCurling tror vi kommer bli väldigt uppskattat bland våra låntagare och förhoppningsvis leder det även till att många vill prova curling på is.