Hem / Följa / Landslag / Landslag mixed dubbel 2021-2022

Landslag mixed dubbel 2021-2022

Landslagstrupp mixed dubbel 2021-2022

I mixed dubbel på seniornivå representeras Sverige internationellt i VM och OS av något av lagen som ingår i landslagstruppen.

För lag/individer finns ett sätt att uppnå en plats i landslagstruppen:

1) Förbundskaptens val. En helhetsbedömning baserat på resultat och prestation i internationella sammanhang* och/eller en bedömning av lagets/individernas möjlighet att ta medalj på mästerskap kommande säsong. Lag/individer behöver skicka in anmälan med alla kriterier senast 1 augusti. Lag/individer tas ut senast 15 augusti.

*Ej rankning på touren 2020-2021, resultat- och prestationsdelen kan baseras på tävlingar även för säsongen 19-20.

Landslagstruppen kan bestå av maximalt 4 lag, men även individer (max av 10 personer totalt) kan tas ut till landslaget.

Kriterier
För att lagen/individerna ska få en plats i landslagstruppen gäller förutom ovanstående att lagen ställer upp på de krav som förbundskaptenen ställer på dem och att de lämnar in en utvecklingsplan, tävlingskalender och budget inför kommande säsong. Landslagstruppen utses i augusti och gäller till och med  juni 2022.

VM-kvalificering 2021-2022
Förbundskapten och Sportchef gör sin nominering av VM-laget till SCFs styrelse i början av mars 2022. Lag som är aktuella för VM 2022 är de lag som ingår i landslagstruppen för MD eller har minst en lagmedlem som ingår i landslagstruppen för dam/herr. Ett kval kan spelas efter beslut från förbundskapten. Detta kval spelas såvida inget av lagen under säsongen har utmärkt sig exceptionellt och är helt överlägsna de andra lagen. Då kan istället förbundskapten och sportchef direkt nominera detta lag utan kval genom en helhetsbedömning av lagets prestation och resultat. Alla lag i kvalet måste uppfylla kraven ovan.

För lag finns det 3 sätt att ta en plats i ett eventuellt VM-kval som spelas i början av mars:

  1. SM-mixed dubbel.
  2. Laget som har högst placering av de svenska lagen på Mixed-dubbel ‘WCF World Team Rankings’.
  3. Eventuella Wildcard. Förbundskaptenen utser Wildcard baserat på en helhetsbedömning om det finns lag med stor chans att erövra medaljer.

Ovanstående uttagningar kan behöva förändras beroende på världsläget med Covid-19. Alla spelare och coacher kommer att uppdateras om förändringar sker. 

För mer information, kontakta Svenska Curlingförbundet

Förbundskapten i Mixed dubbel: This is a mailto link

Sportchef: This is a mailto link