Hoppa till sidans innehåll

Landslagen om Kisakallio

24 JAN 2020 12:12
Under veckan som gått, har båda A- och U-landslagen varit i Kisakallio och mött internationellt motstånd.
  • Skapad: 24 JAN 2020 12:12

För A-laget, med Ronny Persson, Viljo Petersson Dahl, Mats-Ola Engborg och Kicki Ulander, var detta en av två tävlingar på vårkanten inför A-VM. Det var dessutom i Kisakallion innan jul, som laget vann silver i B-VM och kvalade sig upp till A-gruppen. 

Inget av lagen gick till slutspel, men förbundskapten Peter Narup är ändå mycket nöjd och berättar:  

"Vi har haft det superbra. Riktigt bra dagar faktiskt. Sen vill man ju alltid mer, men allt som har varit viktigt har varit bra. Vi har spelat bra och vi har haft roligt. Sen är det klart att vi hade önskat båda lagen i slutspel."  

Hur var det att komma tillbaka till Arenan?

"Det kändes bra! Jag gillar Kisakallio. Det finns en enkelhet i att vara där. Allt man behöver finns på plats." 

För A-laget väntar nu Euro Super League i Skottland som sista tävling innan VM.

Vad tar ni med er dit?

"Vi tar med oss att vi spelade några väldigt bra matcher och spelet finns där. Att vi har en bra känsla i truppen och ytterligare några matcher till på rutinkontot. Vi har spelat några väldigt bra matcher som varit värdefulla för framtiden." 

Vilka mål har ni?

"Vi vet att vi kan slå alla lag. Så målsättningen bör vara slutspel. Det känns rimligt. Sen vet vi att vi måste få allt att stämma väldigt väl. 

Vi ska också vara ödmjuka. Vi kommer ifrån B-VM så rankingmässigt är det inte vi ssom ska bära favoritskapet. Flera av spelarna har aldrig spelat VM. Så vi ska också skapa oss rutin. Men alla lag har respekt för oss. Det ska bli spännande att se vad vi går för." 

För U-laget var detta en chans att verkligen få utvecklas och spela tillsammans. I laget spelar Sabina Johansson, Johanna Glennert, Zandra Reppe och Marcus Holm från Härnösand CK. 

Hur var det att resa tillsammans med U-laget?

"Det var jätteroligt att ha med U-laget. Just nu har vi åtta stycken superhärliga människor fördelat på två lag och internationella lag är imponerade av svensk rullstolscurling. Både med den bredd och den elit som vi fått fram på några år.

Det är alltid roligt att vara många på en tävling också. Sen att de spelat så pass bra hela veckan är också kul. De fått komma ut i hetluften och också fått viktig rutin."

Även laget berättar om en fantastiskt kul turnering. De som vanligtvis spelar nationell klubbcurling hemma i Sverige, har mött VM-klara landslag. Resultatet blev två förluster, två oavgjorda matcher och två vinster. 

"Vi avslutade vinst i placeringsmatchen mot A-landslaget och slutade på en sjundeplats i turneringen. Det känns fantastiskt kul såklart, jätteroligt!"

Både Johanna Glennert och Sabina Johansson berättar att tävlingen varit mycket lärorik. En möjlighet att få möta helt annat motstånd och något som verkligen gett mersmak. 

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info