Hoppa till sidans innehåll

Åland curling siktar på Paf Masters i september - Lag Hasselborg redan klara

03 JUN 2020 08:41
Åland curling arrangerar en fjärde upplaga av världstouren i curling för damer i Åland Hotels curlingcenter i Eckerö 10-13 september 2020.
 • Skapad: 03 JUN 2020 08:41

Allt hänger dock på den pågående coronapandemin.
– Kan vi arrangera turneringen i mitten av september kan det bli den bästa någonsin, säger turneringsgeneralen Mari Wickström som redan gjort klart med de regerande OS-mästarna från Sverige.

De tolv högst meriterade curlinglagen får en slutlig plats i den fjärde upplagan av Paf Masters. Elva lag från fyra nationer hittills anmält sig till Paf Masters som inleder toursäsongen på europeisk mark och som den enda deltävlingen i Norden.

– Det handlar om verkliga topplag från Sverige, Schweiz, Ryssland och Norge men fler topplag och nationer är att vänta då anmälningstiden ännu inte gått ut, säger Mari Wickström då en månad återstår innan en preliminär laguppställning blir klar.

Den pågående coronapandemin kan dock ställa till det för turneringens genomförande.

– Vi är fullt medvetna om allvaret i situationen men vi tar naturligtvis inga risker. Vi kommer att följa THL (Institutet för hälsa och välfärd) samt övriga myndigheters rekommendationer och kan bara hoppas att några av restriktionerna hinner lättas för att vi ska kunna genomföra turneringen, säger Mari Wickström.

Regerande olympiska mästarna
De regerande olympiska mästarna och Europamästarna, lag Anna Hasselborg från Sverige har gjort klart att de inleder sin tävlingssäsong på Åland vilket samtidigt blir lagets första uppvisning i Paf Masters. Tidigare har det svenska välmeriterade laget förlagt sin säsongsupptakt i Åland Hotels curlingcenter i Eckerö.

– Vi ser fram emot att återvända till Åland där vi har många fantastiska curlingminnen. Tävlingen blir en perfekt uppstart för säsongen på bra isar, mot Europas toppnationer, säger Anna Hasselborg.

Dessutom kommer Sverigetvåan och regerande Paf Masters-mästarna lag Wranå tillbaka för att försvara titeln. Rysslandsettan Alina Kovaleva, schweiziska ettorna Elina Stern samt Norgeettan Marianne Rørvik är tre anda topplag som vill komma till Åland.

Paf Masters avgörs i Åland Hotels curlingcenter och har en total prissumma på 15.000 euro. Turneringen kommer att tv-sändas och därmed göras tillgänglig att följas på distans.

Hittills anmälda lag

 • Hasselborg/Sverige
 • Stern/Schweiz
 • Kovaleva/Ryssland
 • Wranå/Sverige
 • Schori/ Schweiz
 • Witschonke/ Schweiz
 • Portunova/Ryssland
 • Rumiantseva/Ryssland
 • Huerlimann/ Schweiz
 • Rørvik/Norge
 • Moberg/Sverige

Tidigare segrare
2017 Lag Kim, Sydkorea
2018 Lag Wranå, Sverige
2019 Lag Wranå, Sverige

Kontakt
Mari Wickström, turneringsgeneral Paf Masters
+358 457 3749778

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info