Hoppa till sidans innehåll

Curling blir en del av Nordiska Ungdomsspelen i Östersund!

13 DEC 2019 08:56
Östersund Junior Open 2020 kommer bli en del av en enorm idrottsfest för unga från hela norden. Med 11 idrotter, 1800 deltagare och en jättestor fest kommer detta bli ett idrottsminne för livet!
  • Uppdaterad: 13 DEC 2019 08:56

Har ni lag med spelare upp till 12 eller upp till 16 år, så är detta eventet ni inte vill missa under 2020!

Det är fjärde året för NUS, och första gången curlingen ingår.
I år ska det kryddas med att torget görs om till en snö-arena under hela februari med skridskobana, skidspår med mera.

NUS går av stapeln 21-23 februari och även curlingen spelas dessa datum. På lördag kväll är det party med cirka 1000 ungdomar på en arena för alla åldrar. 

Arrangören Rickard Hallström från Östersund säger: 

"Vi i ÖCK tycker att det är superkul att få vara med i ett så stort evenemang. Vi har arrangerat ÖJO förut och vi vet att det är en uppskattad tävling där vi brukar få till ett bra tävlingsarrangemang. Att nu få kombinera det med en folk- och vinterfest där våra curlinggäster får chansen att se på andra idrottare och träffa deras utövare känns unikt. Som någon form av mini-os känsla med glädjen som huvudingrediens.

Vi hoppas mest på att det ska komma tillresande lag som genom ÖJO/NUS får chansen att se sin och andra idrotter med helt andra ögon. Att samtidigt som man pysslar med sitt, även få känna tillhörigheten i hela idrottsfamiljen.

Personligen hoppas jag verkligen att våra lag åker hem med ett minne för livet och att det första de gör när de kommer hem är att kryssa i nästa års deltagande i NUS.

Med gemensamt party där alla deltagare får medaljer, med ett matkoncept där alla arenor serverar samma lokala, hållbara och smakrika mat, och med en gemensam plattform för så många idrotter, så tror jag att det är stor chans att det här kan växa till något ännu större framåt i tiden."

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info