Hoppa till sidans innehåll

Curling World Cup Grand Final. Inga finalplatser för de svenska lagen

12 MAJ 2019 21:00
Jakten på finalplatser är över för de svenska lagen vid Curling World Cup i Peking, Kina. Lag Edin hade chanen att nå final men förlorade den avgörande matchen mot USA med sifforna 4-6.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2019 21:00

Det blev istället hemmanationen Kina som knep finalplatsen i Sveriges grupp.

Lag Hasselborg möter Ryssland, lag Sidorova i den sista gruppspelsmatchen men chansen att nå final försvann redan igår. Det blir istället lag Tirinzoni från Schweiz som går vidare till final från Sveriges grupp.

Lag Hasselborg och lag Edin representerar Sverige vid den stora världscupavslutningen i Peking, Kina. Totalt 24 lag finns med i startfältet fördelat på åtta damlag, åtta herrlag och åtta lag i mixed dubbel. Precis som vid tidigare deltävlingar spelar lagen gruppspel med dubbelmöten där vinnarna i respektive grupp går vidare till finaler på söndag. Och i den stora finalen höjs prispengarna rejält – från 1,5 miljoner till drygt 2,5 miljoner kronor.

– Det känns jättekul och jättepositivt att curlingen har den utvecklingen och att vi får spela den här tävlingen som är den största tävlingen rent prispengamässigt någonsin, säger Anna Hasselborg till TT.

LIVESÄNDNINGAR WORLD CURLING TV | LIVERESULTAT | TABELLER

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info