Hoppa till sidans innehåll

EM-guld till lag Hasselborg – fullbordade dubbeln på hemmaplan i Helsingborg

26 NOV 2019 21:39
Det blev en svensk dubbel i EM på hemmaplan, för första gången sedan 2001.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2019 21:39

Efter herrarnas guld tidigare i dag följde lag Hasselborg upp det med ett guld efter en dramatisk avslutning där allt avgjordes med sista sten när Anna Hasselborg säkrade segern med 5-4.

– Vi visste att så länge vi hade sista sten i tionde så kunde vi vinna, säger Hasselborg.

Att spela på hemmaplan var något som Anna Hasselborg menar gav laget energi matchen igenom.
– Fansen var otroliga idag, de bar oss genom tio omgångar. Det var en fantastisk match, säger Anna Hasselborg till SVT Sport.

LÄS MER


UPPLEV DRAMATIKEN IGEN: EM-FINAL SVERIGE-SKOTTLAND


EM-guld till lag Edin efter kross – 
”En av våra största segrar någonsin”

Efter fyra raka EM-guld blev det förra året ett silver. Men nu är lag Edin tillbaka som herre på den europeiska täppan efter en kross i finalen mot Schweiz med 9-3.
– Nästan inte en enda jämn match på hela EM, det är helt ofattbart, säger Niklas Edin till SVT Sport.

LÄS MER


Lag Hasselborg klart för fjärde raka EM-finalen

Lag Hasselborg är klart för sin fjärde raka EM-final efter 9-3 mot Ryssland.
– Det var en fantastisk match. Vi fick till det spelet vi saknat tidigare i gruppspelet. Idag satt allt där det skulle, säger skippern Anna Hasselborg till SVT sport.

Lag Edin blev igår klart för EM-final på herrsidan. Idag tog sig Lag Hasselborg till final på damsidan efter att ha besegrat Ryssland i semifinalen.

LÄS MER


Lag Edin klara för EM-final efter vinst 8-4 
mot Skottland i semifinalen

Sverige tog en tidig 3-0-ledning efter två omgångar och såg ut att kontrollera matchen. Men Skottland jobbade sig tillbaka i matchen och hade bara en poäng upp till svenskarna efter fem spelade omgångar. Men då trampade den vana vinstmaskinen, lag Niklas Edin, igång och inför sista omgången gav skottarna upp i ställningen 8-4. I finalen ställs Sverige mot rivalerna Schweiz.
– Vi är nog favoriter mot Schweiz men i en final kan allting hända, säger skipper Niklas Edin till SVT efter segern.

LÄS MER PÅ SVT SPORT


Båda svenska lagen klara för semifinal vid 
Curling-EM 2019 i Helsingborg

CURLING-EM 16-23 NOVEMBER 2019 |  Det blir dubbelt svenskt i slutspelet vid Curling-EM i Helsingborg. Det blev klart efter att lag Hasselborg besegrade Tjeckien med klara 8-4. 

Det betyder att Sverige tillsammans med Ryssland, Skottland och Schweiz är klara för semifinal. Men två viktiga matcher återstår i grundserien där både placeringar och fördelar in i slutspelet står på spel.

– Vi måste fortsätta att spela bra och lära oss mer om isen. Vi gör en del misstag på våra stenar, säger Anna Hasselborg till SVT.

Herrarna i lag Edin blev första lag att säkra en slutpspelsplats på herrsidan. Mot Norge kom lagets sjunde raka seger.

– Vi var verkligen laddande när vi gick in i den här matchen. Vi visste att vi var tvungna att spela bra för att besegra dem. En av våra bästa matchen någonsin. Kliniskt, det känns verkligen bra att gå vidare in den här turneringen nu, säger Niklas Edin i SVT:s sändning.

250 tävlande från 26 länder tävlar vid Curling-EM i Helsingborg. Mästerskapet startar lördag 16 november och avslutas med finaler lördag 23 november. Det är femte gången Sverige valts som värd för curling-EM och första gången det hamnar i södra Sverige. 

Sverige har stolta traditioner med mängder av medaljer i både, VM, OS och EM. Regerande europamästare för damer är Sverige med lag Hasselborg. På herrsidan tog Sverige med lag Edin fyra raka EM-guld innan Skottland förra året hamnade överst på prispallen.

LÄS MER

OFFICIELL HEMSIDA MED SPELPROGRAM,
LIVERESULTAT OCH NYHETER
 


Storsatsning från SVT på 
Curling-EM i Helsingborg 2019 

16-23 november spelas curling-EM i Helsingborg, med svenska guldförhoppningar både på dam- och herrsidan. SVT storsatsar och sänder totalt 15 matcher från curling-EM. Tio matcher från gruppspelet och hela slutspelet. Det är den största satsningen någonsin på ett curlingmästerskap i SVT förutom OS.

– Curling kan vara en olidligt spännande sport och vi märker av ett stort intresse från publiken när det är stora mästerskap. När vi nu har ett EM på hemmaplan med två svenska lag som båda har chans på guldet är vi glada att kunna göra en extra stor satsning, säger SVT Sports projektchef Max Bursell. 

LÄS MER 

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info