Hoppa till sidans innehåll

Emma Moberg om tiden på curlinggymnasiet

12 JUN 2020 11:57
Det är mitt en en omvälvande tid för studenterna, som inte bara lämnar sin skola utan också det som varit deras hem under de senaste åren. Emma Moberg har gått på curlinggymnasiet i fyra år.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2020 11:57

Emma har en liten lucka att prata med oss, onsdagen innan den stora student-dagen och berättar hur hennes tid på curlinggymnasiet har varit. 

Vad gör ni idag?

-Just nu städar vi ut lägenheten och sen så ska vi ha mottagning på curlinghallen med alla 4-års elever. Sen ikväll ska jag träffa mina vänner, för vad som känns sista gången och så åker vi hem i morgon.

Hur har tiden på curlinggymnasiet varit?

-Jag tycker det varit jättebra. Både kul och lärorikt. Jag har utvecklats sjukt mycket från första gången jag kom hit, både som person och curlingspelare. Det har varit en kul tid. 

Man bor så nära varan så det är så himla kul att man har vänner runt omkring och nära till curlinghallen.

Vad ska du göra nu? 

-Jag och mitt lag ska fortsätta satsa. Vi kommer hålla ihop samma lag som vi spelade med förra året. Jag har köpt egen lägenhet i Mjölby så jag ska flytta hem igen och jobba på Ica, för att fortsätta studera om något år eller två. Emma Landelius flyttar till Linköping så vi kommer träna i Mjölby båda två. 

Vad skulle du vilja säga till folk som funderar på CG?

-Jag skulle säga absolut säga att det är värt att testa. Funkar det inte kan man alltid flytta hem. Det finns tränare som kan hjälpa en om man är rädd att flytta ifrån föräldrar och ha hjälp. Tränarna finns där och tar lite av en föräldraroll också. 

Det är också en stor gemenskap med alla elever och vi bor jättenära varandra så det är alltid någon som kan hjälpa till. Man får såna möjligheter här som man inte får någon annanstans.

Vad kommer du sakna?

-Mest gemenskapen tror jag. Även träningsmöjligheterna, men det får jag skapa hemma på egen hand nu. 

Vi får också så mycket utöver curlingen. Resan till Las Vegas som exempel. Man får åka på mästerskap och det ger så mycket, både upplevelse, förberedelser och motivation till att spela mästerskap själv.

Vill du veta mer om curlinggymnasiet?

>LÄS HÄR

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info