Hoppa till sidans innehåll

Förbundskapten Peja Lindholm lämnar Svensk Curling

14 MAJ 2019 15:28
Efter nio framgångsrika år har Peja Lindholm sagt upp sig från sin tjänst som förbundskapten för Svensk Curling. Peja är hemlighetsfull om sina nya utmaningar men har lovat att berätta mer om sin framtid inom några veckor.
  • Skapad: 14 MAJ 2019 15:28

– Det var inget enkelt beslut efter nio fantastiska år. När jag blickar tillbaka är det självklart alla medaljer och alla internationella mästerskap som blir de starkaste minnena. Men även enskilda händelser. Jag kommer speciellt ihåg när jag för några år sedan lämnade beskedet till lag Hasselborg att de tagit en plats i landslagstruppen. Det blev en vändpunkt i deras karriär som sedan utmynnade i ett härligt OS-guld, säger Peja Lindholm.

Peja lämnar svensk curling med ett fantastiskt facit. Under hans tid som förbundskapten har svenska lag vunnit bl.a OS-guld, två OS-silver och OS-brons och fyra VM-guld

– Vi tackar Peja för hans fantastiska engagemang och arbetsinsats under de här åren. Han har varit en viktig pusselbit i vår elitorganisation som har exceptionella framgångar internationellt. Men allt har sin tid och nu önskar vi Peja lycka till i hans framtida uppdrag, säger Michael Marklund, ordförande Svenska Curlingfröbundet.  

Arbetet med att anställa en ny förbundskapten pågår. Målet är att kunna presentera en ny elitorganisation före sommaren.

För mer information, vänligen kontakta:

Peja Lindholm, 070-512 05 09.
Stefan Lund, generalsekreterare Svensk Curling, 070-209 22 95
Michael Marklund, ordförande Svensk Curling, 070-571 65 62

 

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info