Hoppa till sidans innehåll

IK Fyris satsar på sina seniorer

02 APR 2020 09:04
Idrott hela livet är ett strategiskt område inom Svensk Idrott och här kan vi inom curlingen verkligen visa framfötterna. IK Fyris gör så lite extra och berättar här om sin seniorverksamhet som tagit fart.
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 09:04

Jeff Martin i IK Fyris har nyss anslutit till seniorverksamheten i Uppsala och klubben delar gärna med sig av verksamheten:

Vi har haft regelbundna ”senior”-spel på tisdag förmiddagar och det samlas mellan 8-16 personer. Egentligen är det för folk som är lediga under dagen och inte bara seniorer så ibland kommer ytterligare personer. Vi har annonserat i Uppsala Nya Tidning i deras lokal På Gång-sida, (små gratisnotiser). Vi har fått några napp där. De nya kommer efter de ordinarie-tid första gången eller några gånger och någon erfaren person hänger med de och visar hur det fungerar.

Utbytestävling med andra klubbar 

Vi har också haft under flera år en utbytestävling serie som vi kallar Veterankampen, med Borlänge och Gävle med två lag från varje plats. Vi spelar vid tre tillfälle, en gång vid varje plats och spela två eller tre matcher och lunch ingår.

Det är självfinansierat. Varje gång lägger man ca 100 kr för lunch och fika och det finns en trofé som ni också ser på bilden. 

Medlemskap 

Vi har nyss införd en särskild medlemskap för de som spelar bara på tisdagar med lite lägre avgift. Jag tror vi har fått in kanske 5-8 nya spelare på detta sätt.


Har er klubb också en aktiv seniorverksamhet? Berätta gärna i mejl till This is a mailto link 

Det är även hit ni vänder er om ni vill bidra med idéer till hur vi från centralt håll kan stimulera seniorverksamheten ute i landet.  

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info