Hoppa till sidans innehåll

Jönköping CC om utmärkelsen och rullstolscurlingen

06 APR 2020 11:06
Innan coronakrisen bröt ut var Svensk Rullstolscurling på god väg mot att en fantastisk vårsäsong. Landslagets resa från B-VM till A-VM och till medalj, direkt följt av Jönköpings CC:s nominering och vinst av Årets Idrottsförening vid Eldsjälsgalan
  • Uppdaterad: 06 APR 2020 11:06

Mikael Peterson som leder rullstolscurlingen i Jönköping, berättar mer om priset och processen inför galan som aldrig blev av, men som vi såklart vill fira och uppmärksamma ändå!

Hur har processen sett ut?

Nomineringen i sig, var det Rebecka i curlingklubben skickade in, efter ett spontant infall. Hon gjorde en skrivelse om klubbens verksamhet, där hon berättade vad alla gör och hur kul det är med rullstolscurling. 

Vi tänkte inte så mycket mer på det, förrän vi plötsligt, fick meddelandet att vi var en av fyra föreningar som valts ut. 

Då började vi inse att vi har något särskilt, för det är vansinnigt många som skickar in ansökningar. I de 4 kategorierna, är det totalt 3000 kandidater. 

Nästa kontakt var när de ville komma till klubben och spela in lite filmer. Det passade bra, för det var innan SM och Micke kollade i spelschemat för att matcha in kamerateamet med ett matchpass då både lag Hasselborg och flera rullstolslag spelade samtidigt. 

Sen kom den tråkiga nyheten att galan som de förberett sig för att åka på blev inställd och det följdes såklart av en besvikelse, framförallt för Micke och Rebecka som skulle åkt till Stockholm och varit med på plats. Men de hann inte vara ledsna så länge:  

Dagen innan galan skulle varit, hade vi möte i styrelsehallen. Under mötet blev vår ordförande uppringd med nyheten att vi hade vunnit.

Så Micke ringde Rebecka och berättade att ”VI VANN”

Hon trodde att jag drev med henne. Sen är det ju kul för det var ju en hyfsad slant vi vann, totalt 65 000 kronor som går till föreningen. Men redan innan hade styrelsen tagit beskedet att det skulle gå till rullarnas kassa. Målet är att få med några av spelarna i klubben som inte är ute och åker så mycket, på en internationell tävling

Mikael berättar att föreningens mål alltid är att bli fler.

Vi börjar bli ganska kända i stan för det här med rullstolscurlingen. Jag springer på folk på stan som börjar prata rullstolscurling med mig. Det slår igenom och folk fattar att vi gör någonting.

Micke är involverad i utvecklingen av rullstolscurlingen nationellt och ser att det hänt mycket de senaste fem åren. 

Nivån fortsätter höjas för varje år som går och det blir bättre och bättre. Vi håller sån nivå på spelet nu att vi kan plocka ihop många bra lag som står sig i internationell konkurrens. Så det är roligt. Hoppas intresset finns kvar och folk orkar hålla på. 

Han tror också på konceptet att vi spelar och tävlar tillsammans, både i klubbspel och nationellt. 

Att vi spelar tillsammans, gående och rullstolscurlare ska vi aldrig gå ifrån. Det visar rullstolscurlingen för andra på ett sätt som får alla curlare att inse att rullstolscurling är extremt bra spel. På sikt kommer det generera att fler och fler klubbar startar upp rullstolscurlingen för nu både syns och finns vi. 
Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info