Hoppa till sidans innehåll

jönköping energi 1 vinnare av Sweden Tour

18 MAR 2019 22:05
De tre deltävlingarna i Sweden Tour spelades i Jönköping, Karlstad och avslutades i helgen med spel i Gävle. Jönköping Energi 1 tog hem segern i deltävlingen, och hade flest delsegrar, vilket gjorde att de vann hela touren 2018/2019.
  • Skapad: 18 MAR 2019 22:05

I Jönköping Energi 1 spelar Tommy Andersson, Sebastian Blomberg, Mats-Ola Engborg och Viljo Petersson-Dahl. 

Finalen kom att stå mellan Lag Ulander Härnösand och Jönköping Energi 1
"Det var ett bra spel från bägge lagen och ledningen växlade fram och tillbaka. Många fina stenar spelades och man märkte på alla inblandade att det var stort fokus på varje sten. 

Matchen avslutades när vi hade sista sten, med att Kicki Ulander, skip i Härnösand, drar in sin första sten nära knappen och låg lite dold bakom några garder. Viljo Petersson-Dahl, vår skip, drar efter och blir någon decimeter kort. Härnösand skulle sen försöka täppa till hålet mot boet, men kom in lite för långt mot centrumlinan, vilket gjorde att hålet in mot mitten fanns kvar för Viljo. Han lyckades komma ner i hålet och trycka ner motståndarstenen för att på så sätt ta en tvåa och vinna matchen." säger Tommy Andersson i Jönköping Energi 1.

"Det är alltid roligt att få komma till en turnering och få träffa de andra rullstolscurlarna från olika håll i Sverige. Vi tackar CK Granit för ett jätte bra arrangemang och för att de stod med all tänkbar service under helgen." säger Tommy.

Tvåa i touren blev Lag Ulander Härnösand CK och trea blev Team Rullarnas Karlstad CK 1.

>ÖVRIGA RESULTAT

Skribent: Maria Järvenson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info