Hoppa till sidans innehåll

Lag Edin försvarade sitt VM-guld efter 7-2 mot hemmanationen Kanada

30 APR 2019 08:59
Tidigt på måndagsmorgonen säkrade lag Edin ett nytt svenskt guld efter 7-2 mot hemmanationen Kanada. VM-finalen var helt jämn (2-2) fram till åttonde omgången.
  • Skapad: 30 APR 2019 08:59

– Det satt väldigt hårt åt. De fick en riktigt bra start. Vi hade några lägen, men det kändes som att marginalerna gick åt deras håll hela tiden, säger Niklas Edin om inledningen av matchen.

Men i en händelserik åttonde omgång vände allt. Bländande svenskt spel pressade Kanada och det slutade med två stulna poäng och en 4-2 ledning för lag Edin. Den trenden fortsatte i den nionde omgången där ledningen växte till ointagliga 7-2. Då valde Kanada att tacka för matchen och guldet var klart!

– Det känns fantastiskt. Jag tror att det här är den bästa (vinsten). Jag började faktiskt nästan gråta efter segern. Det kändes verkligen speciellt det här, för vi spelade så bra hela veckan, vi fick samma känsla som i OS-finalen, och då räckte det inte vägen för oss, säger Niklas Edin efter guldet.

Sveriges guldhjältar vid VM Herrar 2019: Niklas Edin (S), Oskar Eriksson (VS), Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Daniel Magnusson. Coach: Fredrik Lindberg. Förbundskapten: Peja Lindholm. Fysio: Marie Dominique Ferré.

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info