Hoppa till sidans innehåll

Lisa blir fanbärare i ungdoms-OS

09 JAN 2020 13:28
Sverige kommer att ha dubbla fanbärare när världsungdoms-OS invigs i kväll. Lisa Norrlander, curling, och Lovisa Ewald, skeleton, kommer att bära de svenska fanorna.
  • Skapad: 09 JAN 2020 13:28

Vid klockan 20 i kväll invigs världsungdoms-OS i Lausanne. Då en del av tävlingarna avgörs i S:t Moritz kommer det att vara två parallella invigningar och därmed också två fanbärare per land.

Curlingens Lisa Norrlander kommer att bära den svenska fanan vid huvudorten i Lausanne. Den ännu 17-åriga curlingtjejen fyller 18 år om drygt två veckor och är därmed den äldsta svenska deltagaren av de 51 som kommer att tävla under världsungdoms-OS. Norrlander spelar i det mixade svenska lag som ställs mot Japan i den första matchen på fredag klockan 18.00. Övriga spelare i det svenska curlinglaget är Norrlanders lagkamrat från Östersund, Nilla Hallström, och Mjölbys killduo Axel Landelius och Olle Moberg.

Lovisa Ewald har sin 18:e födelsedag om en knapp månad och är äldst av de i truppen som ska tävla i S:t Mortiz, där Sveriges kälksport på plats. Lovisa tävlar i skeleton där hon har sällskap av Paulina Ewald Gröndal. Skeletonträningen, som innefattar totalt åtta viktiga träningsåk, inleds på lördag. De två tävlingsheaten körs den 19 januari.

Totalt är 1 792 idrottare från 79 olika länder anmälda för att tävla under spelen i Schweiz, som pågår till och med den 22 januari.

Följ via livestream

Invigningen och tävlingarna går att följa via livestream på SOK:s webbplats:

Livestream

Svenskarnas tävlingstider och resultat

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info