Hoppa till sidans innehåll

Maria Prytz blir ny förbundskapten och sportchef för Svensk Curling

26 AUG 2019 14:06
Idag blev det officiellt. Det blir Maria Prytz, Härnösand som tar över rollen som Förbundskapten/Sportchef för Svensk Curling.
  • Skapad: 26 AUG 2019 14:06

– Det är en fantastisk möjlighet för mig att få jobba med curling och utveckling på heltid och jag känner mig hedrad att ta mig an uppdraget. Vi har otroligt talangfulla och framgångsrika idrottare inom svensk curling och min roll blir att förstärka det som lagen redan gör så bra. För mig är det viktigt att skapa bra förutsättningar både för elitlagen och för de lag som ligger strax efter, säger Maria Prytz.

Maria kommer närmast från en tjänst som länsledningskoordinator hos landshövdingen i Västernorrland och hon har en lång och gedigen curlingbakgrund som elitspelare samt coach för landslaget 2016-2018.

– Vi sökte en person med bakgrund från elitidrott på absolut högsta nivå i rollen som förbundskapten. Men samtidigt betonade vi fokus på utveckling och hade skruvat om lite i profilen så den matchar våra framtidsvisioner. I Maria hittade vi en trygg och oerhört kompetent person som har exakt samma målbild för utveckling och med en bakgrund som spelare och coach på OS-nivå, säger Stefan Lund, förbundschef Svensk Curling.  

Beskedet tas emot med stor glädje i landslagstruppen 

– Nu talar jag för hela vårt lag. Det här är en drömvärvning till Svensk Curling och vi är otroligt glada. Vi ser fram emot att få fortsätta ta del av Marias erfarenhet och kompetens som spelare och ledare. Hon besitter kvaliteter som kommer att vara guld värda för Svensk Curlings fortsatta framgång och utveckling, säger Anna Hasselborg.

Maria Prytz tillträder tjänsten den 10 september och hon efterträder Peja Lindholm som lämnade sitt uppdrag före sommaren. 

Maria Prytz

  • 42 år, bosatt i Härnösand.

  • Landslagsspelare fram till OS 2014 där karriären kröntes med OS-silver tillsammans med Margaretha Sigfridsson, Maria Wennerström och Christina Bertrup. På meritlistan finns också tolv VM- och EM-medaljer under åren 1999-2014.

  • OS-guld som coach för lag Hasselborg vid OS 2018.

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info