Hoppa till sidans innehåll

Norrköpings CK är experter på seriespel

17 MAR 2020 10:34
För 20 år sedan höll föreningens verksamhet på att dö. Nu är Norrköpings Curlingklubb en av landets största, med väl över 200 medlemmar.
  • Skapad: 17 MAR 2020 10:34

Lösningen på klubbens utmaning var seriespel. Något att inspireras av för många av oss andra aktiva, då klubben nu har hela 45 lag i spel varje vecka. 

Kajsa Liljegren från Norrköping berättar: 

Säsongen 1990-1991 startade vi kamrat- och företagscurling, som vi även idag kallar för FKC. Vi hade 10 lag, kompislag som kom och provade på. De tyckte att det var roligt och ville göra mer. Då tog vi hjälp av Korpen, vilket var en möjlighet på den tiden och de skickade ut information till sitt kontaktnät. 

Idag är i stort sett alla i klubben med och spelar FKC. Det är den vägen klubben slussar in nya medlemmar. Serien består av fem divisioner med nio lag i varje. Nybörjare i klubben slussas in via lägsta divisionen. 

Spelsystem

De två högsta divisionerna spelar åtta omgångars matcher. Övriga divisioner spelar sex omgångar. Serien startar när säsongen drar igång och alla möter alla i sin grupp. Första omgången är färdig runt lucia. Då går de två bästa lagen upp en division och de två sämsta lagen går ner en division.  

Ny omgång startar på våren och är färdigspelad i slutet av mars.  

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info