Hoppa till sidans innehåll

Nu är det dags att söka till Curlinggymnasiet!

10 OKT 2018 10:00
Vi hoppas att du som börjar gymnasiet 2019 och är registrerad hos Svenska Curlingförbundet fastnat så mycket för curling att du vill ta chansen och söka till Curlinggymnasiet.
  • Skapad: 10 OKT 2018 10:00

I Härnösand får du möjlighet att kombinera dina studier och din satsning inom Curling. Oavsett om du vill bli elit, spela för livet eller engagera dig utanför spelet.

Framförallt får du dela din gymnasietid med ett härligt gäng curlinggalna ungdomar. Curlinggymnasiet har funnits sedan 1989 och många av Sveriges absolut bästa curlingspelare har gått på Curlinggymnasiet.

De har efter sina år i Härnösand fortsatt att utvecklas hela vägen till världstoppen. Visst är det häftigt? Ännu fler har tyckt att deras gymnasietid här i Härnösand varit fantastisk. Vi har skapat en trygg social miljö, där du i fin gemenskap får chans att växa både som person och som curlingspelare.

Vi kommer göra vårt yttersta för att ni och era föräldrar upplever att ni blir väl omhändertagna ifall ni börjar plugga här. Det kan vara ett ganska svårt val att bestämma sig för att flytta hemifrån, vi vet för vi har också varit elever här, men när väl valet är gjort är det väldigt ovanligt att någon ångrar det.

Tvärtom upplever många att det är bland det roligaste och nyttigaste de gjort i sitt liv. Du och/eller din vårdnadshavare är välkomna att besöka oss. Kanske vill du till exempel komma upp ett par dagar redan nu och testa på hur det är att vara elev här.

Det går naturligtvis också bra att kontakta oss med frågor och funderingar, helst per e-post till:This is a mailto link

När ansökningstiden gått får alla sökanden möjlighet att komma för intervju i Härnösand.

Efter intervjun bedömer vi vilka som har mest motivation och förmåga att satsa mot att bli en duktig och engagerad curlingspelare i framtiden. Dina betyg behöver också räcka till för att komma in på ett gymnasieprogram i Härnösand.

Till hösten har vi dessutom möjlighet att ta emot några fler än normalt, så dina chanser är goda.

Vi ser fram mot din ansökan!

>ANSÖKAN
>INBJUDAN
>MER INFORMATION

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info