Hoppa till sidans innehåll

NYHETER FRÅN TU

29 JUN 2018 10:09
Tävlingsbestämmelserna kommer att genomgå en större omstrukturering under sommaren för att underlätta för alla att hitta information. Redan nu vill vi informera om några förändringar som kommer att träda i kraft till säsongen 2018-2019.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2018 12:51

5-stens gardzonregel

SCF beslutar att införa 5-stens gardzonregel från och med säsongsstart 18/19 med samma förutsättningar och regler som WCF applicerar.

Klubbundna tävlingar

För anmälan till tävlingar arrangerade av SCF kommer deltagande i tävlingar från Div II och neråt i seriesystemet inte anses vara klubbindande. Inte heller inbjudningstävlingar kommer att ses som klubbindande.

Junior som representerar olika klubbar i junior- respektive seniorsammanhang.

Vi gör ett förtydligande kring tidigare skrivning om juniorers möjligheter att representera olika klubbar i junior- respektive seniorsammanhang. Juniorer kan representera två olika klubbar så länge laget inte består av samma spelare i båda sammanhangen. Som samma lag räknas om fyra spelare är desamma i båda lagen. Om så är fallet kan juniorer bara representera en klubb.

Särspel

SCF beslutar att ta bort allt särspel inom svensk curling.

Elitseriekval

SCF beslutar att ta bort elitseriekvalet för damer och herrar. I elitserien herrar innebär detta till exempel att lag på plats 10-12 åker direkt ur och alla vinnare i div I går upp till elitserien.

Lag placerade på plats 1-8 är klara för elitserien nästkommande år. Laget på plats 9 får avvakta resultat i SM herrar då en finalplats för ett icke-elitserielag kan ge en direktplats till nästa års elitserie.

Skulle två icke-elitserielag nå final går det lag/klubb som vinner SM direkt upp i elitserien herrar och laget som placerade sig på nionde plats i elitserien åker ur.

JSM

Antalet slutspelslag utökas från två till tre lag när vi har sju eller färre lag anmälda till JSM. Laget som rankas på första plats efter grundserien går direkt till final och lag rankade på andra och tredje plats möts i semifinal om den andra finalplatsen. Om färre än 5 lag deltar spelas tävlingen som dubbelserie.

Teedragning i JSM och division I

Vid teedragning, LSD, inför match i JSM och division I ska tvåpunktsmätning tillämpas.

Anmälan till tävling

Via hemsidan curling.se anmäler du dig och ditt lag till våra tävlingar. För att en anmälan skall tas emot av SCF ska fullständig laguppställning och övrig begärd information finnas med i anmälan samt att startavgiften ska vara betald senast sista anmälningsdag.

Eventuell avanmälan måste ske innan sista anmälningsdag för att startavgiften ska betalas tillbaka. Anmälningar som kommer in efter sista anmälningsdag kommer endast i undantagsfall accepteras och då enbart när det möjliggör en lämplig tävlingsform.

Syftet är att Tävlingsutskottet ska kunna säkerställa att spelprogram publiceras fyra veckor före tävlingens start.

Anmälan till seriespel

Anmälan till seriespel 18/19 ska vara gjord senast 1/9 2018. Länk till anmälan kommer publiceras på curling.se

Mixed Dubbel senior

Då intresset för elitserien MD har varit lågt har vi beslutat att ta bort denna och göra om spelsystemet för MD. Mer information om upplägget för Mixed Dubbel kommande säsong publiceras på curling.se inom kort.

Elitserien damer

SCF har beslutat att genomföra en förändring i damernas elitserie säsongen 18/19. Elitserien damer kommer att spelas som en enkelserie där alla möter alla under ett sammandrag. Elitserievinnare är laget som vinner grundserien. 

SM damer

Baserat på tidigare års erfarenhet kommer vi ändra i anmälningsförfarandet till SM i Jönköping 2019. Tidigare år har vi haft fri anmälan till SM-kval och sen avvaktat antalet anmälningar för att se om vi behöver genomföra ett kval eller inte. Nu kommer vi att ha öppen anmälan till SM, men med reservationen att om antalet anmälda lag överstiger max antal lag för SM kommer lagen som ej är berättigade till en friplats behöva spela ett SM-kval. Om kval behövs planerar vi att genomföra det 16-18 november. Anmälan till SM behöver därför skickas in senast 3 oktober.

Hur kontaktar jag Tävlingsutskottet?

Om du vill komma i kontakt med TU skickar du ett mail till This is a mailto link

1/9-31/5, kommer TU kommande säsong vara bemannat på torsdagar för att hantera inkommande frågor, arbeta med spelprogram med mera. Vi kommer också att ha telefontid en stund på torsdagar, men återkommer med tider och telefonnummer för detta.

 

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info