Hoppa till sidans innehåll

Populär skolcurling i Helsingborg och Örebro

04 MAR 2020 10:52
Skolmästerskap har spelats lokalt i Helsingborg och Örebro under våren. En populär och rolig aktivitet som uppskattas av klubb, lärare och elever.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2020 10:52

Emma Pettersson från Helsingborg berättar mer om deras mästerskap för skolor: 

"Säsongens lokala skolmästerskap är nu slutspelat. Åtta lag anmälde sig snabbt och vi arrangerade skolmäterskap i februari - mars 2020. 

Efter gruppspel spelades slutspel med två topplag från vardera grupp. Glädjen på isen av samarbete och att nå nya kunskaper tillsammans är tydlig. Utbytet såväl mellan klasser som skolor är också en positiv faktor. Umgänget i klubblokalen såväl före som efter matcher visar detta.

Samarbetet mellan idrottslärare för gymnasieskolor och Helsingborgs Curlingklubb har pågått under några år och resulterat i tävlingar i Helsingborgs Curlinghall. Ett stort intresse uttrycks från berörda skolledningar att denna tävlingsform är mycket trevlig och ska fortsätta.

Vi har dessutom haft både rektorer och chefer som åskådare"

Segrarna i Helsingborg, lag NbA

I Örebro deltog två olika gymnasieskolor och flera av deltagarna har visat ett intresse att prova på mer. Ett par av dem kom redan dagen efter för att spela lite till, då under den ordinarie juniorträningen. 

Segrare i Örebro Skolmästerskap 2020. 

Vi tror att Skolcurling i olika former kan fungera som ett bra rekryteringsverktyg in till curling. Förbundet jobbar med förslag till nya formera av Skolmästerskap som ska presenteras för klubbar till säsongsstart 2020/2021. 

Tips från Helsingborg, för lyckade Skolmästerskap: 

"Framgångsfaktorer för våra fortsatta skolmästerskap är nära samarbete med idrottslärare som besöker curlinghallen på skoltid. Samla lärarna före sommarlovet och samtala om era idéer för skolmästerskap. Träffa ungdomar och lärare på hösten och berätta om planerna för ett skolmästerskap.

Ungdomarna kan anmäla sig till lärarna eller i hallen. Hitta tider för spel i mästerskap efter skoltid genom samtal med ungdomarna om vad som passar bäst. Ha gemensamma teknikgenomgångar, visa gärna film/klipp och prata om lagets betydelse.

Redogör för hur spelprogrammet kommer att se ut så de vet vad som väntar. Matcher om 4 eller 6 omgångar räcker. Bjud gärna inför matcherna på någon enkel fika, det uppskattas, de kommer direkt från skolan. Vid prisutdelningen har vi vandringspris, medaljer och tårta, ett uppskattat tillfälle."

- Emma Pettersson, Helsingborgs CK

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info