Hoppa till sidans innehåll

Skrällseger i Elitserien. Guldet till juniorkillarna i Team Colorama från Karlstads CK

03 MAR 2019 18:33
Karlstads CK Team Colorama var debutanter i årets Elitserie, men det skrämde inte karlstadsjuniorerna. Efter finalseger 9-5 mot Skellefteå CK lag Granbom kan de nu titulera sig Elitseriemästare 2018-2019.
  • Skapad: 03 MAR 2019 18:33

Segern innebär också en plats i landslagstruppen för seniorer kommande säsong.

Men när den andra omgången inleddes i fredags i Jönköping var det långt ifrån klart att laget ens skulle nå en slutspelsplats.

– Vi har haft det lite tufft under hela säsongen och inte riktigt fått till spelet. Vi hade bara tre vinster med oss och hade en ganska lång väg till slutspel, säger Daniel Magnusson i Team Colorama.

Men i Jönköping stämde allt för juniorkillarna Sebastian Jones, Anton Regosa, Daniel Magnusson och Johan Nygren. Det blev fem raka segrar som också gav en plats i slutspelet.

– Vi hade satt en tuff målsättning inför säsongen med att komma topp tre i elitserien och det säkrade vi med slutspelsplatsen. Inför slutspelet hittade vi ett otroligt högt fokus och framförallt massor av spelglädje, säger Daniel.

I semifinalen väntade Norrköpingslaget Team Linotol och det blev en tuff drabbning som gick hela vägen till skiljeomgång. Men Team Colorama hade favör av sista sten i skiljeomgången och vann till slut med 10-8.

I finalen väntade Skellefteå lag Granbom som imponerat genom hela serien och slutade som grundseriesegrare. Men även de fick en tuff semifinal mot Sundbybergslaget Julius och tog sig vidare till final efter en lång match och seger 10-9.

I finalen svängde det lite fram och tillbaka i de första omgångarna och inför den sjätte omgången var ställningen 3-3. Men där kopplade karlstadkillarna greppet.

– Vi hade verkligen millimetrarna på vår sida. Deras sista rensning var oerhört nära att träffa perfekt. Istället kunde vi dra för fyra poäng och ledning 7-3, säger Daniel.

En ledning som växte till 9-3 efter två stulna poäng för Team Colorama i sjunde omgången. Och då var matchen avgjord.

– Superkul men också otroligt överraskande. Det här öppnar nya möjligheter för oss att utvecklas som lag under kommande säsonger, avslutar Daniel.

Segern innebär att karlstadsjuniorerna gör lag Edin sällskap i landslagstruppen för seniorer nästa säsong.

Alla resultat från Elitserien herrar 2018-2019

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info