Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till landslaget Rebecka!

15 JUN 2020 08:34
Rebecka Carlsson började curla våren 2018, efter Paralympics. Tränaren Mikael Peterson, såg snabbt en talang och anmälde Rebecka till ett träningsläger. Sedan dess har utvecklingen och kärleken till curling följt varann i en spikrak kurva uppåt.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2020 08:34

Foto: Henrik Alstersjö

Två år efter att Rebecka drog sin första curlingsten, kom samtalet från förbundskapten Peter Narup. Med frågan om att bli en del av Utvecklingslandslaget.  

- Jag var iväg på tennisläger. Vi var precis påväg för att äta, när Nappe ringde. Jag har tänkt och undrat hur det skulle kännas att någon dag få en sån fråga från en förbundskapten. Så hände det och jag blev jätteglad. Det kändes helt fantastiskt och som att jag måste gjort något rätt!

Det var efter förra säsongen som Micke föreslog att Rebecka skulle börja satsa mer på curlingen. 

- Jag sa absolut, om du vill hjälpa mig lägga ner mer tid på det sa jag. Så vi satta målet att inom två år ska jag komma in i U-laget. Och nu gick det fortare.

Sedan hon och Micke fattade beslutet, har Rebecka börjat träna mer. Tillsammans med klubbkamraterna Viljo, Mats-Ola och Tommy har hon lagt om fokus från att spela stenar och ha kul, till mer medveten teknikträning och även lagt ner mer tid på att åka till hallen själv och spela många stenar. 

- Skillnaden med mer medveten träning är att jag blivit mer säkrare. Jag sätter fler stenar. Jag har analyserat och ändrat lite hur jag ska hålla sticken och hur långt bak jag ska ha den och har framförallt förbättrat take-spelet, som var en svaghet tidigare.

Vad är det som gjort att du lyckats så bra och på så kort tid?

- Redan från början så sa Micke att jag hade det i mig. Sen har jag fått träna med de allra bästa, som Mats-Ola och Viljo som är i A landslaget. Nu har jag fått stark motivation att hålla igång väldigt mycket. Jag rullar några mil i veckan nu under sommaren och sen gäller bara att hålla i och träna på. 

Särskilt Mats-Ola har varit ett stöd. Efter landslaget vann brons vid VM 2020, fick Rebecka ett SMS med bild på medaljen med texten: Du kommer få massa såna här medaljer sen.

- Det betyder jättemycket att ha någon som motiverar och sporrar på det sättet. Jag får bra hjälp av dem med träning också. När jag känner att något inte var bra, så får jag tekniktips av dem och Mats-Ola ställer upp extra med ytterligare träningspass dagtid.

Vad ser du fram emot med att få spela med utvecklingslaget?

- Jag ser fram emot ännu mer curling. Det är ju så himla roligt. Så ska det bli jättekul att se hur det är att komma ut på större tävlingar och köra mot andra landslag och få mer tävlingserfarenhet.

Sen är jag så att jag gillar att ha mål och jag är lite envis också. Jag måste sätta nya mål hela tiden och kan inte bara nöja mig när jag har uppnått något utan vill alltid öka hela tiden. Jag är jättetaggad att fortsätta utvecklas och träna.

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info