Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Landslag Mixed Dubbel 2022-2023

Landslagstrupp mixed dubbel 2022-2023

Landslagstrupp:
Lag Westman/Ahlberg: Therese Westman, Robin Ahlberg
Coach: Ingemar Edström

Daniel Magnusson, individuell uttagning.

I mixed dubbel på seniornivå representeras Sverige internationellt i VM av något av lagen som ingår i landslagstruppen.

Uttagning till landslagstrupp mixed dubbel för lag/spelare:

  • Förbundskaptens val. En helhetsbedömning baserat på resultat och prestation i internationella sammanhang* och/eller en bedömning av lagets/individernas möjlighet att ta medalj på mästerskap kommande säsong. Lag/individer behöver skicka in anmälan med alla kriterier senast 10 augusti. Lag/individer tas ut senast 22 augusti.
  • Vinnaren av SM erbjuds en plats (förutsatt att båda spelarna fortsätter i laget kommande säsong)

* Det var inga poäng på touren fram till 7 september 2021. Tävlingar före detta datum kommer ändå att vägas in i den samlade bedömningen.

Landslagstruppen kan bestå av maximalt 4 lag, men även individer (maximalt 8 personer) kan tas ut till landslaget.

Kriterier

För att lagen/individerna ska få en plats i landslagstruppen gäller förutom ovanstående att lagen ställer upp på de krav som förbundskaptenen ställer på dem och att de lämnar in en utvecklingsplan, tävlingskalender och budget inför kommande säsong. Landslagstruppen utses i augusti och gäller till och med juni 2023.

SM-Mixed dubbel 2022-2023

Vinnaren av SM erbjuds en plats i landslagstruppen 2023-2024 (förutsatt att båda spelarna fortsätter i laget kommande säsong).

VM-kvalificering 2022-2023

Förbundskapten och Sportchef gör sin nominering av VM-laget till SCFs styrelse i början av mars 2023. Lag som är aktuella för VM 2023 är de lag som ingår i landslagstruppen under åren för MD eller har minst en lagmedlem som ingår i landslagstruppen för dam/herr. Ett kval kan spelas efter beslut från förbundskapten. Detta kval spelas såvida inget av lagen under säsongen har utmärkt sig exceptionellt och är helt överlägsna de andra lagen. Då kan istället förbundskapten och sportchef direkt nominera detta lag utan kval genom en helhetsbedömning av lagets prestation och resultat. Alla lag i kvalet måste uppfylla kraven ovan.

För lag finns det 3 sätt att ta en plats i ett eventuellt VM-kval som spelas i början av mars:

  • SM-mixed dubbel
  • Laget som har högst placering av de svenska lagen på Mixed-dubbel ‘WCF World Team Ranking.
  • Eventuella Wildcard

Förbundskaptenen utser Wildcard baserat på en helhetsbedömning om det finns lag med stor chans att erövra medaljer. Anmälan skickas in senast 27 januari 2023.
Ovanstående uttagningar kan behöva förändras beroende på världsläget. Alla spelare och coacher kommer att uppdateras om förändringar sker.

För mer information, kontakta Svenska Curlingförbundet

Förbundskapten i Mixed dubbel: alison.krev@curling.se

Publicerad: 2022-12-22