Hoppa till sidans innehåll

Viktig seger mot Estland för lag Östlund

24 NOV 2015 12:16
Lag Östlund med Cissi Östlund, Sabina Kraupp, Sara Carlsson, Paulina Stein och Anna Huhta har inte gett upp drömmen om en slutspelsplats, men då krävs det segrar i de återstående grundseriematcherna. Och den första kom under morgonpasset mot Estland.
  • Skapad: 24 NOV 2015 12:16

_DX_0311

Foto: © WCF

Lag Östlund fick en tidig 3-1 ledning men resan mot seger blev långt ifrån enkel. Lagen turades om att byta enpoängare med varandra och inför den åttonde omgången var den svenska ledningen knappa 4-3. Och omgången blev lite typisk för matchen. Lag Östlund kämpade för att bygga offensiva lägen men hamnade istället i trubbel och fick rädda till “bara” en poäng. Men i nionde omgången kom ett estniskt misstag som gav de svenska tjejerna ett bra läge inför slutomgången. Med ledning 5-4 och favör av sista sten kunde de säkra den tredje vinsten i årets EM. Slutsiffrorna skrevs till 8-4.

– Det var en tight match rent poängmässigt men känslan var att vi hade matchen hela vägen. Skönt att vi fick med oss poängen i åttonde omgången, det blev helt matchavgörande, säger Sabina Kraupp.

I matchen var det också EM-debut för reserven Anna Huhta som fick kliva in i laget efter en mindre fotskada för Paulina Stein.

– Paulina gjorde ett test innan matchen men smärtan stoppade henne från spel och då fick jag hoppa in med kort varsel. Grymt roligt att spela, känna på hetluften och få vara på is på riktigt. Jag har tränat under varje kvällsträning så känslan för isen fanns där redan från start, säger Anna Huhta.

Senare idag möter lag Östlund Ungern som hittills bara har vunnit en match i grundserien.

Alla resultat från damernas sjätte omgång:

Norge-Finland 6-8
Danmark-Schweiz 7-4
Tyskland-Skottland 6-8
Estland-Sverige 4-8
Ungern-Ryssland 5-11

> Damer: Aktuell tabell
http://ecc.curlit.com/aspnet/standings.aspx?EventID=2

Hemsida EM: http://worldcurling.org/ecc2015
Liveresultat:http://worldcurling.org/ecc2015/livescores
Facebook: https://www.facebook.com/EuropeanCurlingChampionships
Twitter Hashtags: #ecc2015 #curling

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info