Hoppa till sidans innehåll

EM-guld på hemmaplan till lag Niklas Edin

16 DEC 2012 02:45
Inför den sista omgången hade Sverige betryggande 7–5 och dessutom favör av sista sten. Norge jagade poängstenar men de svenska herrarna kunde rikta in sig på att hålla rent. Inför matchens sista sten hade Niklas Edin bara en öppen take för seger.
  • Skapad: 16 DEC 2012 02:45

> Klipp från TV4. Här får de svenska guldhjältarna sina medaljer

> Klipp från TV4. Peja: Kul med de här framgångarna

> Klipp från TV4. Edin: "Känns riktigt underbart"

Precis som väntat blev det offensivt direkt från start i EM-finalen.

Matchen inleddes med norsk press och den första omången, där Sverige hade favör av sista sten, slutade med att Sverige tvingades dra för ett poäng. Inte den öppning som de svenska herrarna hade hoppats på.

Efter den offensiva inledningen var det Norge som hade favör av sista och försökte bygga lägen men Sverige som försvarade sig.

Efter nollomgång i den andra kom en norsk tvåa i tredje. Så långt var EM-finalen ett ställningskrig men matchbilden skulle snart förändras.

Ingen utdelning i fjärde omången men ett Sverige med tålamod fick utdelning i omgången efter.

Två svenska poäng till ledning 3-2 och mer skulle komma och det skulle bli helt matchavgörande.

I sjätte omgången hade Thomas Ulsrud sista stenen för Norge, en dragning som blev för lång – två stulna svenska poäng och ledning 5–2. Omgången därpå replikerade Norge med en tvåa till ställningen 5-4. Men när Lag Edin i den åttonde omgången kontrade med två nya poäng – och ledning 7–4 – då började det på allvar dofta svenskt EM-guld.

Finalen slutade 8–5, och guldmedaljörerna Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Viktor Kjäll och Fredrik Lindberg kunde njuta av ett mycket välförtjänt EM-guld på hemmaplan.

– Det var en perfekt match, vi fick verkligen kämpa oss in i den för att sedan kunna defilera och njuta av segern, säger Niklas Edin till TT efter segern.

 

richardgray_5_550pxl

Sveriges EM-guldlag med Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg, Viktor Kjäll, reserv Oskar Eriksson och coach Eva Lund

 

IMG_6966

Glada och stolta guld- och bronsmedaljörer.

Segerintervju på svt.se

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info