Hoppa till sidans innehåll

Bronsmatch väntar för lag Edin

20 FEB 2014 10:15
Det går att hitta många avgörande lägen i den dramatiska semifinalen mellan Sverige och Storbritannien. Gemensamt för alla är att de små marginalerna grinade emot lag Edin. Drömmen om en OS-final försvann med en missad skjutning i den tionde omgången men frågan är om inte semifinalen avgjordes redan i den sjätte omgången.
  • Skapad: 20 FEB 2014 10:15

wcf_herrar_10

Foto: © WCF

Storbritannien hade kvitterat i den femte omgången till 2-2 vilket gav lag Edin favör av sista sten i den sjätte omgången. Inför omgångens sista sten fanns två val. Dragning för ett och ledning med 3-2 eller att spela ett mycket svårt slag för tre poäng. De svenska killarna valde det sistnämnda och var enormt nära att lyckas. Men istället blev det en stulen poäng för Storbritannien och förändrat momentum i matchen.

Lagen bytte sedan enpoängare med varandra fram till nionde omgången där Sverige åter tog ledningen med 5-4 men i ett pressat läge för att ta matchen till skiljeomgång då Storbritannien åter hade favör av sista sten. 

Och det blev en fördel som avgjorde. Lag Edin hade gjort en mycket bra slutomgång och byggt lägen men den sista skjutningen, som hade gett skiljeomgång, missade med några futtiga millimetrar. Den svenska missen lämnade en dragning för två för Storbritannien och seger. 

– Givetvis är det jättesurt med sista stenen. Den stenen är en sån jag brukar sätta i normala fall. Det gick betydligt rakare än tidigare, så jag tajtade upp isen och siktade nästan lite innanför där jag egentligen trodde att det skulle vara, men det räckte ändå in. Hade jag fått göra om stenen hade jag satt den, inte hundra av hundra, men förmodligen nära det., säger Niklas till Aftonbladet.

Nu väntar Kina i bronsmatch på fredag förmiddag.

– Jag känner en tomhet just nu. Men vi måste ladda om för bronsmatchen. Vi blev fyra i senaste OS, det ska vi inte bli nu. Vi ska ha medalj, avslutar Fredrik Lindberg till Aftonbladet.

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info