Hoppa till sidans innehåll

Edin klara för slutspel!

16 FEB 2014 09:09
Trots stort svenskt spelövertag så lyckades de ryska herrarna hålla matchen mot lag Edin jämn. Mycket tack vare sin fyra Alexey Stukalskiy. Men det var en väloljad, svensk lagmaskin som de stötte på och som höjde tempot efter halva matchen. Två svenska tvåor i sjätte och åttonde omgången gav en mycket trygg 7-4 ledning och efter en stulen svensk poäng i nionde omgången var saken klar. Svensk seger med 8-4 och därmed är lag Edin med Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg, Viktor Kjäll och Oskar Eriksson klara för OS-semifinal.
  • Skapad: 16 FEB 2014 09:09

wcf_herrar_09

Foto: © WCF

viasat_ryssland_herrar

Avgörandet mot Ryssland. Källa: Viasatsport.se

– Jäkligt bra match. Vi kontrollerade den. Vi vet att vi är bättre än Ryssland, men det är viktigt att behålla fokus. Viktigt att visa varandra och vår omgivning att; nu börjar slutspelet. Vi ska vara så bra som vi är. Vi vill sätta oss i respekt och stå upp för varandra, och det tycker jag vi gör, säger förbundskapten Peja Lindholm till SVT. 

Vilka lag som gör Sverige sällskap i slutspelet kommer att avgöras under de två sista omgångarna av grundserien.

– Nu ska vi ladda rejält och göra en bra match i kväll så vi kan gå in i tvådagarsvilan med huvudena högt och veta var vi står inför slutspelet, säger Niklas Edin till TT.

Alla resultat från tionde omgången

USA-Kanada 6-8

Sverige-Ryssland 8-4

Storbritannien-Norge 6-7

pil_10pxl AKTUELL TABELL HERRAR

 


Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info