Hoppa till sidans innehåll

Lag Sigfridsson till OS-final mot Kanada

19 FEB 2014 14:36
Sverige är klara för OS-final! Det är står klart efter en gastkramande semifinal mot Schweiz. Avgörandet kom först i matchens sista omgång och med den sista stenen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:23

wcf_damer_10

Foto: © WCF

wcf_damer_09

Foto: © WCF

Semifinalen mellan Sverige och Schweiz blev mycket jämn och efter fem spelade omgångar var ställningen 3-3. Och lagen fortsatte att följas åt. Lag Sigfridsson tvingades till en etta i den sjunde omgången, Schweiz tog ledningen i åttonde efter två poäng och de svenska tjejerna svarade med två poäng i den nionde omgången till ledning 6-5 inför den tionde och sista omgången. Men utan favör av sista sten

Målsättningen var att tvinga Schweiz till ett poäng och skiljeomgång. Då gjorde Schweiz lagkapten Mirjam Ott ett misstag som kostade henne finalplatsen. Istället för att dra för en poäng kom ett försök till delning för två poäng. Men stenen var för hård, susade rakt igenom boet och öppnade vägen mot OS-final för Margaretha Sigfridsson, Maria Prytz, Christina Bertrup, Maria Wennerström, reserv Agnes Knochenhauer, coach Fredrik Hallström och förbundskapten Peja Lindholm.

– Fy fan vilken rysare, helt otroligt! Vi blev förvånade när Ott missade sista stenen, vi är inte vana att se henne göra de där misstagen, hon är för rutinerad för det. Självklart är det roligare att avgöra själv, men att se den där missade stenen när vi är i final, det är makalöst, säger förbundskapten Peja Lindholm till Aftonbladet.

Finalen spelas i morgon kl 14:30 och där väntar Kanada som vann sin semifinal mot Storbritannien med 6-4. 

– Klart att Kanada är favoriter. Men vi har slagläge, säger Sveriges avslutare Maria Prytz till DN.

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info