Hoppa till sidans innehåll

Lag Sigfridsson vände och vann rysare mot Danmark

13 FEB 2014 22:13
Danmark hade fyra raka förluster innan kvällens möte mot Sverige och var på jakt efter en första seger. Och länge såg de ut att lyckas. Efter en mindre lyckad matchinledning var lag Sigfridsson i brygga. Underläge 3-5 efter sex spelade omgångar och inget flyt i spelet. Men till slut var det två saker som avgjorde. En nära på hundraprocentig svensk laginsats i den tionde omgången och en Maria Prytz som storspelade, räddade och levererade när det gällde som mest.
  • Skapad: 13 FEB 2014 22:13

wcf_damer_05

Foto: ©WCF

Efter nio spelade omgångar var underläget kvitterat till 6-6 och en mycket spännande slutomgång väntade. Och nu var läget helt omvänt. Lag Sigfridsson satte press i omgången, Danmark missade sina rensningar och till slut, en dansk sista sten som blev för lång och gav lag Sigfridsson en mycket viktig seger. 

– Otroligt skönt att vi fick med oss den här segern. Vi spelade okej men fick inte något tryck och hade nio liv i den här matchen. Och vi hade Maria Prytz som räddade oss flera gånger ur krångliga lägen, säger Margaretha Sigfridsson till curling.se efter matchen. 

Maria berättar själv för TT efter matchen om vilka tankar som går genom huvudet när det är sista stenen och den måste sitta.

– Jag tror att det mest är den där vinnarskallen som kommer fram. "Nu gör jag det här, sätter dit stenen". Man får försöka ge sig själv lite mod och inre pepp och sätta stenen, säger Maria Prytz.

Nu väntar en spelledig dag för lag Sigfridsson och en chans att ladda batterierna.

– Det blir skönt och passar oss perfekt. Vi har en halvtimmes träning i OS-arenan och ska passa på att heja fram Tre Kronor mot Schweiz, avslutar Margaretha Sigfridsson.

Alla resultat från sjätte omgången

Schweiz-Kanada 5-8

Japan-USA 6-8

Ryssland-Sydkorea 4-8

Sverige-Danmark 7-6

pil_10pxl AKTUELL TABELL DAMER

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info