Hoppa till sidans innehåll

Millimeterprecision avgjorde mot USA

15 FEB 2014 21:17
Den mycket viktiga matchen för lag Sigfridsson blev svängig och bjöd på stor dramatik. Sverige var i en knapp ledning efter sju spelade omgångar men USA kontrade och gick upp i ledning i åttonde omgången. De svenska tjejerna valde att nolla den nionde omgången och allt skulle avgöras med matchens sista sten.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:23

matning_mot_USA

Mätning för två poäng och seger. Sveriges gula sten var några millimeter närmare mitten. Foto: Viasat OS3

Lag Sigfridsson låg redan med bästa sten och hade säkrat en skiljeomgång men USA missade sin sista gard och läget fanns för två poäng och seger. Men det krävdes en mycket svår dragning på fyrfoten och runt gard. De svenska tjejerna med Maria Prytz som kylig avslutare fixade dragningen med millimeterprecision och efter mätning.  

– Nu känns det riktigt bra och det var jätteviktigt att vi fick med oss en vinst från dagen. Det var en grymt bra match med många fina stenar och vi fick verkligen ta det in i det sista med en dragning på locket runt gard för vinst. Vi sliter hårt, har hög lagmoral och fantastisk harmoni i gruppen. Nu har vi två matcher kvar i grundserien och det ser riktigt bra ut. Vi somnar med ett stort leende i kväll, säger Maria Prytz till Radiosporten.

Samtidigt som lag Sigfridsson vann mot USA så blev det förluster för både Kina och Storbritannien. Det innebär att Sverige går upp på ensam andraplats i tabellen.

Alla resultat från nionde omgången

Kanada-Ryssland 5-3

Sverige-USA 7-6

Storbritannien-Schweiz 6-8

Danmark-Kina 9-6

pil_10pxl AKTUELL TABELL DAMER

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info