Hoppa till sidans innehåll

OS-silver till lag Sigfridsson

20 FEB 2014 21:40
Rysare. Det är ordet som har gällt när vi har beskrivit lag Sigfridssons resa genom OS-turneringen i Sotji och finalen var inget undantag – i åtta omgångar. De svenska tjejerna plockade fram sitt bästa spel och inledde med ett spelmässigt övertag i den mycket jämna och ganska snåla finalen. Men den svenska lagmaskinen stötte hela tiden på en kanadensisk skip som räddade med sina slutstenar och efter sju spelade omgångar var ställningen 3-3.
  • Skapad: 20 FEB 2014 21:40

wcf_damer_12

Medaljlagen vid OS i Sotji 2014. Fr.v: Sverige, Kanada och Storbritannien. Foto: © WCF

wcf_damer_13

Foto: © WCF

Men i den åttonde omgången kom den första missen av Jennifer Jones. En dragning för två stannade kort och efter mätning slutade omgången med en poäng och nu var det Sverige med favör av sista sten.

– Det var ändå ingen katastrof, säger Sveriges trea Christina Bertrup till DN. Visst hade det varit skönt att gå upp i ledning, men en etta för dem eller för oss spelar inte så stor roll i det läget.

Helt avgörande blev istället en mycket olycklig nionde omgång.

Det började med en skuren sten för Maria Wennerström. Den skurna stenen bytte riktning och tryckte in en kanadensisk sten och läget i omgången förändrades snabbt. Efter det följde också några svenska misstag och till slut blev det stor press på Maria Prytz. Kanada låg med två poäng inför den svenska slutstenen som dessvärre curlade för mycket och fick sämsta tänkbara utfall. 

I stället för svensk kvittering var Kanada i ledning med 6–3 och med bara en omgång kvar.

Chansen till OS-guld för lag Sigfridsson var i praktiken borta och med en öppen utslagning säkrade Jennifer Jones guldet.

Men en stund efter matchen har svenskorna redan hunnit smälta förlusten och kan glädjas åt sina medaljer.

– Visst är man alltid en vinnarskalle. Men vi är ändå glada och stolta över silvret, säger Christina Bertrup till DN. 

I det svenska silverlaget spelade:

Lag Sigfridsson Margaretha Sigfridsson, Maria Wennerström, Christina Bertrup, Maria Prytz, Agnes Knochenhauer, coach Fredrik Hallström och förbundskapten Peja Lindholm. 

OS-bronset gick till Storbritannien som tidigare i dag besegrade Schweiz med siffrorna 6-5.

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info