Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot USA säkrade första plats i grundserien

16 FEB 2014 22:23
Semifinalplaten var säkrad redan i morse men lag Edin ville mer. I den sista grundspelsmatchen plockade laget fram den bästa laginsatsen under OS och säkrade en topplacering i grundserien. Laget kan nu bara invänta sina semifinalmotståndare och starta uppladdningen mot det som väntar.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:23

swe_usa_herrar

DN/TT:

– Vi har två dagars vila (måndag och tisdag) där vi kan vila, se lite annan idrott, rensa oss och gå igenom allt som hänt i matcherna. Det ska ge oss en bra chans att få till det i slutspelet, säger Edin.

Är ni slitna efter gruppspelet?

– Ja, mest mentalt även om det har gått bra. Det har varit en lång vecka med tidiga morgnar och svårt att sova på nätterna.

Han var inte helt nöjd efter Rysslandsmatchen.

– Vi söker fortfarande en match där hela laget, där alla fyra genom alla positioner, sätter bra insatser rakt igenom. Vi bländar ibland med att sätta nyckelslag men samtidigt dippar vi också ganska djupt ibland även om vi räddar upp situationen, sade han då.

Det är till att ha höga krav – men så är han ett proffs med rykte om sig i curlingens korridorer att alltid sträva efter perfektion, den ultimata prestationen.

Den som ska leda till guldet på fredag.

Det stod ett fett Q efter Sweden på resultattavlan efter morgonens matcher i Isbiten. Ett Q för kvalificerad till onsdagens semifinaler. Bara bakom Sverige.

– Det känns bra att vi är klara. Vi behåller fokus men vi har väl egentligen inte fått till det rätta spelet i någon match än så länge, sade Sveriges skipper.

Och hoppades på en något mer genomgående stabilt mot USA i söndagens andra match.

Han fick som han ville.

– Förutom sista omgången var det precis den här matchen vi sökte. Vi gjorde en riktigt stabil insats alla fyra och kul att vi hann med det i grundserien.

– Det var pricken över i, säger han.

 Med andra ord hittade ni toppformen lagom till avgörandet?

– Exakt. Det är nästan helt perfekt.

Alla resultat från

Kina-Kanada 8-9

Sverige-USA 6-4

Norge-Schweiz 5-3

Tyskland-Danmark 3-6

pil_10pxl AKTUELL TABELL HERRAR

 


Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info