Hoppa till sidans innehåll

PARALYMPICS SOTJI 2014


fan_zone_head_770pxl

right_15pxl SNABBLÄNKAR PARALYMPIC 2014  |  Nyheter från Paralympics  |  Liveresultat  |  TV-tablå SVT  |  WCF  |  Officiell hemsida

AA4O9331

Pressmeddelanden från Sveriges Paralympiska Kommitté

Förbundskaptenen: ”Med den här isen hade vi fått medalj”

2014-03-13 16:36

Trots dagens två storsegrar missar Sverige semifinalplatsen.

I morse slog Sverige Norge med 11-1 och i eftermiddags var det dags för ytterligare en storseger – 13-3 mot Sydkorea. Men eftersom Kina slog Storbritannien så missar man ändå semifinalplatsen. 

Sveriges skipper Jalle Jungnell har tidigare totalsågat isen i Sotji, men idag verkar den ha fungerat bra för svenskarna.

– Det känns lite tungt, vi vet ju vad vi kan. Det visade våra spelare de här sista matcherna. Om vi hade haft den här isen hela tiden hade vi fått medalj, säger Sveriges förbundskapten Monika Mabergs.

Trots den fina avslutningen slutar Sverige på sjunde plats i curlingturneringen. Storbritannien möter Ryssland i den ena semifinalen och i den andra ställs Kanada mor Kina.


Hoppet lever för Jungnells lag

2014-03-13 09:38

Efter 11-1 mot Norge finns det fortfarande en liten chans till semifinal.

Sverige hade inga som helst problem med Norge, och vann de fem första omgångarna innan Norge knep sin enda poäng i matchen. Till slut blev det hela 11-1 till Sverige, och man behövde aldrig spela den sista omgången.

Och faktum är att hoppet om en semifinalplats faktiskt lever.

Eftersom Storbritannien slog USA med 8-7 kan Sverige fortfarande hamna på en delad fjärdeplats, förutsatt att Slovakien förlorar mot Ryssland och Kina förlorar mot Storbritannien – samtidigt som Sverige slår Sydkorea. I så fall kommer Sverige, USA, Slovakien och Kina att mötas i en tiebreak-omgång om semifinalplatsen.


Curlinglaget föll mot USA

2014-03-12 15:39

Sverige lyckades inte vinna måstematchen mot USA.

Sverige var tvunget att vinna över USA för att ha en teoretisk chans på medalj i Paralympics curlingturnering.

Men laget tappade matchen redan i fjärde omgången, när USA tog tre poäng trots att Sverige hade sista sten.

– I dag fungerar inget, utbrast laget skipper Jalle Jungnell uppgivet vid en av missarna, rapporterar SVT Sport.

Förlusten var Sveriges femte på sju matcher, vilket är en besvikelse för Jalle Jungnells lag, som hela tiden har haft en medalj som målsättning. Nu får man ladda om och sikta på en så pass bra placering som möjligt. Två gruppspelsmatcher återstår, mot Norge och Sydkorea.


Ikonen: ”Jag är väldigt besviken på mig själv”

2014-03-11 10:39

Sverige förlorade mot Ryssland

Det ser riktigt mörkt ut för det svenska curlinglandslaget, som efter ytterligare en förlust – 4-7 mot Ryssland – inte längre har slutspelsplatsen i egna händer. Nu krävs det att man vinner samtliga fyra återstående matcher, och att de andra resultaten går svenskarnas väg.

Den sjätte omgången blev helt avgörande, då ryssarna lyckades få till 4-0 efter mästerligt spel av skippern Andrey Smirnov.

Glenn Ikonen uttryckte sin besvikelse efter matchen.

– Jag har haft det extra svårt, det är jag som har varit sämst. Jag är väldigt besviken på mig själv. Personligen tror jag att det har slagit någon blackout i huvudet på mig som jag aldrig har fått förut, sade han till TT.

Sveriges skipper Jalle Jungnell håller dock inte med sin lagkamrat.

– Varför säger han det? Han har för höga krav på sig själv, vi missar ju allihop stundtals. Det tycker jag är helt fel, nej, nej, nej, säger jag. Då kan lika gärna jag ta på mig det.

Hoppet lever dock. 12:30 spelar Sverige mot Slovakien – men då krävs det en blågul seger för att fortfarande ha chans på slutspel.


Tredje raka curlingförlusten

2014-03-10 10:18

Det går fortsatt tungt för den svenska curlinglandslaget.

Sverige inledde Paralympics med en seger mot Finland, men sedan har det gått riktigt tungt för Jalle Jungnells lag. I morse var det Kina som blev en för tuff nöt att knäcka. Svenskarna såg stressade ut och fick inte mycket att stämma. Efter fyra omgångar låg man under med 1-7.

– Man måste hålla sig till att bygga upp ett bo, hålla sig kalla. Men visst, det är ett vansinnigt tufft läge, sade SVT:s expert Thomas Wilhelm vid ställningen 1-7.

I slutet bytte Sverige ut Glenn Ikonen mot reserven Zandra Reppe – och därefter spelade man upp sig något. Men avståndet var för stort och Kina kunde till slut vinna med 8-4.


Ny förlust för curlinglandslaget

2014-03-09 15:34

Sverige förlorade mot regerande Paralympics-mästarna Kanada.

Inför matchens sista sten stod det 6-4 till Kanada, och Jalle Jungnell var tvungen att sätta en tvåa för att få till en skiljeomgång. Men svenskarna tog för lång tid på sig och missade tidsgränsen med någon sekund.

 – Det är det värsta jag varit med om. Jag har aldrig varit med om det här tidigare, kommenterade SVT:s expert Thomas Wilhelm.

Jungnell hann få iväg stenen, som hade blivit en enpoängare om den räknats – men trots att resultattavlan först visade 5-6, så ändrades resultatet snabbt till 4-7.

 Det betyder att Sverige har inlett turneringen med en seger och två förluster. Närmast väntar match mot Kina, måndag klockan 6:30 svensk tid.


Sverige förlorade mot Storbritannien

2014-03-09 10:28

Storbritannien besegrade överraskande Sverige med 6-4.

Storbritannien vann den första omgången, och därefter följdes lagen åt. Inför åttonde och sista omgången ledde britterna med 5-4, men Sverige hade sista sten och en bra chans att ta hem matchen.

 Två poäng av skippern Jalle Jungnell i sista stenen hade räckt för seger. Han lyckades få bort en av de brittiska stenarna, men den som låg kvar var tyvärr bättre än den bästa svenska stenen. Därmed tog Storbritannien hem matchen med 6-4.

– Jalle har haft svårt med curlen helt enkelt. Om man tittar på sista sten, det går väldigt trögt där ute – man måste dra på ordentligt. Naturligtvis påverkas precisionen av detta och Jalle tryckte ut den, kommenterade SVT Sports expert Thomas Wilhelm.

Klockan 12:30 svensk tid möter Sverige storfavoriten Kanada. Matchen visas i sin helhet på SVT Play.


Kicki Ulander: ”Det är jätteskönt att vi är igång”

2014-03-08 23:13

Landslagets Kicki Ulander njöt av premiärmatchen – trots en svårspelad is.

Sveriges curlinglandslag fick en bra start på turneringen i och med dagens 7-6 mot Finland – en seger som dock satt långt inne.

– Det är jätteskönt att vi är igång nu. Det är ju det här vi har gått och längtat efter i flera dagar. Vi känner oss lugna och trygga. Men isen var lite lurig, den är för tung, sade Kicki Ulander direkt efter matchen.

Hennes lagkamrat Jalle Jungnell var hårdare i sin kritik av underlaget.

– Det var i stort sett katastrof, det var tre sekunder långsammare is. Vi måste suga i för att överhuvudtaget nå fram. Vi har tagit upp det med funktionärerna. Det här är ju ovärdigt, man känner sig förnedrad, sade han till SVT Sport.

Atmosfären i hallen var det dock inget fel på.

– Det var kul med den fantastiska stämningen, sade Kicki Ulander.

Imorgon ställs Sverige mot Storbritannien och Kanada.

paralympic_trupp_01
Förbundskapten Monika Mabergs. 

Assisterande förbundskapten Mats Mabergs
Meriter spelare (WCF) 
Jalle Jungnell  |  Glenn Ikonen  |  Patrick Kallin  |  Kristina Ulander  |  Zandra Reppe

ÅTERBLICK VANCOUVER 2010

Källa SVT.se

TRAILER SVT – SOTJI 2014

 

spelprogram_215

8_3

Omgång 2 kl. 12:30

SVERIGE-FINLAND  

LIVE SVT PLAY

9_3

Omgång 3 kl. 06:30

SVERIGE-STORBRITANNIEN  

LIVE SVT2/PLAY

Omgång 4 kl. 12:30

SVERIGE-KANADA  

LIVE SVT PLAY

10_3

Omgång 5 kl. 06:30

SVERIGE-KINA  

SVT2/PLAY

11_3

Omgång 7 kl. 06:30

SVERIGE-RYSSLAND  

LIVE SVT2

Omgång 8 kl. 12:30

SVERIGE-SLOVAKIEN  

LIVE SVT1/PLAY

12_3

Omgång 10 kl. 12:30

SVERIGE-USA  

LIVE SVT1/PLAY

13_3

Omgång 11 kl. 06:30

SVERIGE-NORGE  

LIVE SVT

Omgång 12 kl. 12:30

SVERIGE-SYDKOREA  

LIVE SVT

14_3

Ev. särspel

15_3

Semifinaler kl. 06:30  

LIVE SVT2

Final och bronsmatch kl. 12:30

LIVE SVT2

app_resultat_215pxl

Ladda ner "Sochi 2014 Results" 
iOSAndroidWindows Phone

wcf_215pxl

pil_10pxl OFFICIELL HEMSIDA WCF

pil_10pxl NYHETER

pil_10pxl SPELPROGRAM

pil_10pxl LAGUPPSTÄLLNINGAR 

pil_10pxl GALLERIER 

pil_10pxl LIVE-VIDEO

 

     

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:11 Skribent: Stefan Lund

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info