Hoppa till sidans innehåll

Förlust efter rysare mot Norge

31 MAR 2015 07:55
Det stod lika inför sista omgången, där Sverige hade sista sten. Men det var tillslut norskarna som stod som segrare av matchen. Därmed är Sverige kvar på en delad sjunde plats, med sex matcher kvar i grundserien.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2015 14:20

https://www.youtube.com/watch?v=KiOv7Hrd4C8

Det var en jämn match mot de regerande världsmästarna från Norge. Lagen turades om att ta en poäng ända fram till sjunde omgången, då svenskarna bröt trenden och tog en tvåa. Norge svarade med att jämna ut matchen till 5-5 efter nionde omgången och det blev tillslut en stulen etta till Norge i sista omgången.


Med två vinster igår, tar den norska kaptenen Tomas Ulsrud över rekordet som den skip med flest vinster på VM. För svenskarna innebär detta att de faller till en delad sjundeplats i tabellen. Det är sex matcher kvar i grundserien och i eftermiddag, 14.30  möter de Tjeckien.


Alla resultat från sjunde omgången

USA-Italien: 8-2

Ryssland - Kanada - 3-9

Sverige - Norge 5-6

Kina - Schweiz 4-7

 

 

Aktuell tabell VM Herrar 2015

Herr-VM 2015 spelas i Halifax, Kanada och startar lördag 28 mars. För de svenska herrarna väntar Finland i premiärmatchen. Grundserien, där alla möter alla, pågår fram till till torsdag den 2 april. Sedan väntar ev. särspel och efter det, slutspel för de fyra bäst placerade lagen.

Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat

Spelprogram VM-herrar

Deltagande lag och länder

Facebook

Skribent: Sara Carlsson

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info