Hoppa till sidans innehåll

Förlust för lag Edin mot Italien

29 MAR 2015 18:45
Lag Edin fick en tung start på den andra VM-dagen i Halifax. Först kom beskedet att lagets ordinarie etta, Christoffer Sundgren, var sjuk och tvingades avstå spel och sedan – storförlust mot Italien.
  • Skapad: 29 MAR 2015 18:45

118-(Medium)

Foto: © Leslie Ingram-Brown

Reserven Henrik Leek fick hoppa in med kort varsel och gjorde en mycket bra match men det fanns ändå en liten osäkerhet i spelet redan från start. 

– Det stämmer. Vi hittade inte tryggheten och har att jobba med isförhållanden som är både ojämna och trickiga. Italien hanterade det mycket bättre och det skapade en osäkerhet i vårt spel, säger förbundskapten Peja Lindholm. 

Och den lilla osäkerheten skapade en matchbild som i det närmaste var en kopia på premiärmatchen mot Finland. Lag Edin hamnade i tidigt underläge 1-3, kvitterade till 3-3 och sedan var det en mycket jämn match fram till den nionde omgången. 

Men där tog det tvärstopp. Italien hade favör av sista sten och lag Edin ville tvinga Italien till bara en poäng för att ha slagläge i slutomgången men fick inte med sig de viktiga nyckelstenarna. Istället slutade omgången med en öppen utslagning för italiensk vinst 11-5.

– Sex poäng låter dramatiskt men blir resultatet när vi inte lyckas med de sista, avgörande frysningarna. De var inte långt borta men tillräckligt för att inte sätta press på Italien. 

Senare i kväll väntar toppmöte mot Kanada, hur laddar ni om?

– Vi har redan utvärderat och stängt den här förlusten. Det var bra och mycket kontruktivt snack direkt i omklädningsrummet och vi tar med oss många lärdomar inför fortsättningen, säger Peja.

Och till sist. Sjukdomsläget för Christoffer Sundgren är redan bättre och med största sannolikhet är han på banan igen redan i matchen mot Kanada.

Alla resultat från tredje omgången

Sverige-Italien 5-11
Ryssland-Schweiz 5-3

> Aktuell tabell VM Herrar 2015

Herr-VM 2015 spelas i Halifax, Kanada och startar lördag 28 mars. För de svenska herrarna väntar Finland i premiärmatchen. Grundserien, där alla möter alla, pågår fram till till torsdag den 2 april. Sedan väntar ev. särspel och efter det, slutspel för de fyra bäst placerade lagen.

> Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat

> Spelprogram VM-herrar

> Deltagande lag och länder

> Facebook

 


Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info