Hoppa till sidans innehåll

Förlust i toppmötet mot Kanada

30 MAR 2015 09:23
Lag Edin kom tillbaka efter ett tidigt 1-4 underläge men förlorade den mycket jämna matchen i den sista och helt avgörande omgången. Det slutade med förlust 6-9 och lag Edin ligger på delad sjundeplats efter två dagars spel.
  • Uppdaterad: 30 MAR 2015 09:46

Sammandrag från nattens match mot Kanada.

Vi börjar känna igen mönstret. Tidigt underläge och ett lag Edin som jagar för att komma ikapp. Och nattens drabbning mot Kanada var inget undantag.

Redan i matchens första omgång tog Kanada ledningen med 3-0 och efter halva matchen var avståndet oförändrat med kanadensisk ledning 5-2.

Men sedan förändrades matchbilden. De svenska herrarna reducerade i den sjätte omgången och efter åtta spelade omgångar var det kvitterat till 6-6.

I matchens nionde omgång fick Kanada med skipper Pat Simmons nöja sig med en poäng och därmed hade Sverige favör av sista sten i slutomgången och med bara en poängs underläge.

Men det var Kanada som fick spelet dit man ville och till slut hängde allt på mycket svår skjutning för Niklas Edin som missade med någon centimeter. Istället för svenska poäng blev det två stulna poäng för Kanada och förlust med siffrorna 6-9.  

Alla resultat från femte omgången

Schweiz-USA 9-3
Norge-Ryssland 7-6
Kanada-Sverige 9-6
Italien-Kina 2-6 

Aktuell tabell VM Herrar 2015

Herr-VM 2015 spelas i Halifax, Kanada och startar lördag 28 mars. För de svenska herrarna väntar Finland i premiärmatchen. Grundserien, där alla möter alla, pågår fram till till torsdag den 2 april. Sedan väntar ev. särspel och efter det, slutspel för de fyra bäst placerade lagen.

Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat

Spelprogram VM-herrar

Deltagande lag och länder

Facebook

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info