Hoppa till sidans innehåll

Lag Edin till VM-final efter utklassning mot Kanada

05 APR 2015 06:25
Det var upplagt för en tung drabbning mellan Sverige och Kanada men det slutade med utklassning.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:26

DSC_2728

Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström och Christoffer Sundgren presterade curling på en helt fantastisk nivå och sänkte hemmanationens drömmar om final och VM-guld.

Redan från den första omgången var det klasskillnad och när Kanadas skip Pat Simmons helmissade en öppen utslagning blev det också svensk ledning från start.

Efter en kvittering av Kanada kom nästa svenska offensiv i tredje omgången och en tvåpoängsledning som blev helt avgörande. Halvvägs in i semifinalen hade den vuxit till 5-3.

– Vi spelade fantastiskt och gav inte bort många chanser och när de fick några små lägen så fixade Niklas några riktiga pärlor. Vi var klart bättre och de missade rejält vid flera tillfällen och det öppnade för den stora ledningen som vi fick, säger Oskar Eriksson.

Resterande del av semifinalen var klinisk precision från de svenska killarna och ett Kanada som jagade utan resultat. Det slutade med svensk seger 6-3 och nu väntar en helnordisk final i morgon.

– Det är revansch som gäller. Tre av oss i laget spelade VM-finalen mot lag Ulsrud förra året och då slutade det med silver. Spelar vi som vi gjorde ikväll så har vi goda chanser att vinna.

VM-finalen mellan Sverige och Norge startar i kväll kl 21:00, svensk tid.

Sammandrag från semifinalen mellan Sverige och Kanada

Herr-VM 2015 spelas i Halifax, Kanada och startar lördag 28 mars. För de svenska herrarna väntar Finland i premiärmatchen. Grundserien, där alla möter alla, pågår fram till till torsdag den 2 april. Sedan väntar ev. särspel och efter det, slutspel för de fyra bäst placerade lagen

> Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat

> Spelprogram VM-herrar

> Deltagande lag och länder

> Facebook

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info