Hoppa till sidans innehåll

Seger för lag Edin i premiärmatchen mot Finland

28 MAR 2015 22:01
Lag Edin fick en tuff start i premiärmatchen mot Finland och hamnade i underläge 1-3 efter halva matchen. Med sedan kom den svenska lagmaskinen igång. Fint, svenskt spel i sjätte omgången resulterade i två poäng och kvittering till 3-3.
  • Skapad: 28 MAR 2015 22:01

045-(Medium)

Foto: © Leslie Ingram-Brown

– I den första delen av matchen fick killarna kämpa och det var några viktiga detaljer som inte funkade till 100%. När de fick ordning på det så fick vi också bättre kontroll. Men det blev en rysare och helt avgörande blev den sista omgången, säger förbundskapten Peja Lindholm till curling.se efter matchen.

Efter 3-3 läget följdes lagen åt och turades om att ta enpoängare och inför den sista omgången var det åter finsk ledning med en poäng.

Men den svenska slutomgången blev perfekt och lag Edin fick läge att bygga en offensiv för de två poäng som krävdes för vinst.

– Det var en grym slutomgång och helt avgörande blev det i slutet av omgången när vår trea, Oskar Eriksson levererade två, helt perfekta frysningar. Finland fick ingen chans och till slut krävdes “bara” en öppen dragning av Niklas Edin för seger, säger Peja.

Alla resultat från första omgången

Ryssland-Japan 4-7
Tjeckien-Schweiz 5-6
Skottland-Italien 5-6
Sverige-Finland 6-5

> Aktuell tabell VM Herrar 2015

Herr-VM 2015 spelas i Halifax, Kanada och startar lördag 28 mars. För de svenska herrarna väntar Finland i premiärmatchen. Grundserien, där alla möter alla, pågår fram till till torsdag den 2 april. Sedan väntar ev. särspel och efter det, slutspel för de fyra bäst placerade lagen.

> Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat

> Spelprogram VM-herrar

> Deltagande lag och länder

> Facebook

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info