Hoppa till sidans innehåll

Segertåget fortsätter i Halifax

01 APR 2015 22:54
Det var viktigt. Det var ett fokuserat svenskt lag. Och det slutade med en ny, svensk storseger.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:26

090-(Medium)

Lag Edins segertåg fortsätter vid curling-VM i Halifax och den mycket viktiga matchen mot Japan slutade med ny, svensk storseger med 9-2.

Redan efter tre omgångar var det svensk ledning 5-1 och det skulle komma mer. Efter två omgångar där lagen turades om att plocka en poäng kom avgörandet i sjätte omgången. Lag Edin pressade och skapade fantastiska lägen och Japan kunde inte svara. Resultatet blev tre stulna, svenska poäng och därmed var saken klar.

– Vi hade laddat väldigt mycket för den här matchen och det var en av de viktigaste matcherna hitills att vinna. Japan var ett av lagen som slog oss när vi vann VM 2013 och vi visste att de kan spela fruktansvärt bra när de får allt att stämma. Visst kom det några misstag från dom men framförallt så höjde vi vår nivå rejält och spelade nästan felfritt genom hela matchen. Det kändes riktigt klockrent och det känns som slutspelstakter. Vi har vittring på något riktigt bra och det här gav rejält med självförtroende inför avslutningen av grundserien imorgon, säger Niklas Edin till curling.se efter matchen.

Efter en inledning av VM som var lite tveksam så har det kommit fyra raka vinster, vad är hemligheten?

– Mycket fokusering. Vi slarvade lite i början och sedan fick vi en sjukdom i laget och det blev lite splittrat. Nu har vi hittat rätt i många detaljer och det känns grymt bra inför fortsättningen, säger Niklas Edin.

Grundserien avslutas imorgon torsdag och för Sverige väntar matcher mot Kina och Skottland.

Alla resultat från omgång 13

Ryssland-Finland 6-8
Sverige-Japan 9-2
Skottland-Schweiz (skiljeomgång pågår)
Italien-Tjeckien 9-6

> Aktuell tabell VM Herrar 2015

Herr-VM 2015 spelas i Halifax, Kanada och startar lördag 28 mars. För de svenska herrarna väntar Finland i premiärmatchen. Grundserien, där alla möter alla, pågår fram till till torsdag den 2 april. Sedan väntar ev. särspel och efter det, slutspel för de fyra bäst placerade lagen

> Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat

> Spelprogram VM-herrar

> Deltagande lag och länder

> Facebook

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info