Hoppa till sidans innehåll

VM-guld till Sverige och lag Edin!

06 APR 2015 01:17
Lag Edin fick en drömstart på VM-finalen när Norge och skip Thomas Ulsrud missade grovt i den första omgången. Det blev tre stulna poäng och svensk ledning 3-0.
  • Skapad: 06 APR 2015 01:17

DSC_3269

DSC_2094

Härlig svensk guldglädje när VM-guldet var klart. Foto: © Michael Burns Photo

Men Norge kom tillbaka efter några små, svenska misstag. Först med reducering till 3-1 och efter två stulna poäng i matchens tredje omgång var det kvitterat.

I den femte omgången kom en ny svensk offensiv och Norge kunde inte svara. Efter en kylig sista dragning av Niklas Edin gick Sverige upp i ledning igen till 6-3 och hade kopplat greppet.

Det kom en norsk reducering till 6-4 innan det var dags igen för svensk drömcurling och utdelning. Omgången slutade med tre svenska poäng och redan i det läget var VM-guldet säkrat. Åttonde omgången slutade med planenlig norsk reducering. Men Sverige hade 9-5 inför nionde omgången och spelade på säkerhet. Norge upp innan omgången var färdigspelad. Ulsrud la upp sin sista sten på högkant och showade innan han tackade det svenska laget för matchen. VM-guldet var klart.

 

DSC_3305

Foto: © Michael Burns Photo

– Vi kontrollerade matchen på slutet. Styrkan är vårt takespel, där är det inget lag som är i närheten. Den styrkan inger respekt hos de andra lagen, så de får hitta någon nytt för att slå oss, säger Edin.

Niklas Edin blev världsmästare även 2013 tillsammans med Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg (som nu är lagets coach) och Viktor Kjäll. Men för de övriga i laget var det första VM-guldet och en skön revansch på Norge efter förlusten i VM-finalen förra året. Med sitt nya lag har Niklas Edin alltså redan vunnit två guld trots att de bara spelat ihop i ett år.

– Det ska bli fantastisk roligt att gå vidare nu. Vi har haft en första säsong där vi vunnit fyra mästerskap (EM, SM, Elitserien och VM) och vunnit alla fyra på ett övertygande sätt, säger Edin.

Kanada vann VM-bronset efter 8-4 mot Finland.

VM-guldet var det sjunde för svenska herrar i curlinghistorien.


Sammandrag från VM-finalen

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info