Hoppa till sidans innehåll

VM-premiär imorgon lördag

27 MAR 2015 09:36
Senast Kanada stod som arrangör av VM för herrar var 2013 och då slutade det med svenskt guld, det första sedan 2004. Men guldkvartetten splittrades efter förra säsongen och ersattes av en ny och mycket spännande lagkonstellation.
  • Skapad: 27 MAR 2015 09:36

_70P2429

Sveriges VM-lag i Halifax, Kanada. Fr.v: Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström, Christoffer Sundgren och Henrik Leek.

Redan efter den första säsongen tillsammans har Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström och Christoffer Sundgren bevisat att de tillhör den absoluta världstoppen. Lag Edin är storfavoriter, tillsammans med Kanada, när VM startar på lördag.

De kommer till VM som regerande europamästare. Lagets första internationella mästerskap tillsammans (i november) slutade med guld efter en imponerande uppvisning med elva raka vinster och seger i finalen mot Norge. På hemmaplan har de dominerat med både SM-guld och seger i Elitserien. Och inte minst. De senaste tre veckorna har laget varit på plats i Kanada för uppladdning och visat att formen är på plats med två finalplatser i prestigeladdade inbjudningstävlingar.

– Ett VM i Kanada är drömmen för alla curlare och vi åker självklart dit för jakt på medaljer, säger Niklas Edin.

Den svenska VM-truppen
Niklas Edin (skip)
Oskar Eriksson
Kristian Lindström
Christoffer Sundgren
Reserv: Henrik Leek
Coach: Fredrik Lindberg
Förbundskapten: Peja Lindholm

Herr-VM 2015 spelas i Halifax, Kanada och startar lördag 28 mars. För de svenska herrarna väntar Finland i premiärmatchen. Grundserien, där alla möter alla, pågår fram till till torsdag den 2 april. Sedan väntar ev. särspel och efter det, slutspel för de fyra bäst placerade lagen.

> Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat

> Spelprogram VM-herrar

> Deltagande lag och länder

> Facebook

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info