Hoppa till sidans innehåll

Niklas tillbaka för spel i VM

04 APR 2012 18:53
Sent i går kväll kom beslutet från Niklas och den medicinska supporten. Niklas var klar för spel och med fyra matcher kvar i grundserien fick vi se ordinarie laguppställning mot Skottland i morgonmatchen.
  • Skapad: 04 APR 2012 18:53

Match mot Skottland

Efter en jämn start med 2-2 efter fyra spelade omgångar kom ett ryck från Skottland som Sverige inte kunde stå emot. Underläge 2-5 som också växte till 2-6 i nästa omgång. Närmare än så kom inte Sverige mot ett högpresterande Skottland med en imponerande lagscore på 95%, att jämföra med Sveriges 81%. Förlust men ändå ett viktigt steg i jakten på att hitta tillbaka till lagets normala nivå.

Niklas Edin sammanfattar sin och lagets insats.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka på banan. Lite ovant och lite ringrostigt, ungefär samma känsla som i början på säsongen. Jag tyckte ändå att jag kom i matchen på ett bra sätt och med bra fokus. En helt okej match från min sida men vi har en bit kvar som lag till vår normala nivå. Vi har tappat lite små tekniska detaljer som vi måste ta tag i.

Match mot Kanada

Det var en match med kniven på strupen genom nästan varje omgång. Kanada pressade och Sverige lyckades inte få utdelning när chansen fanns. Delvis pga egna missar men framförallt fanns ett spelmässigt övertag för Kanada. Och det som hängde i luften skedde i matchens sjunde omgång. Tre poäng till Kanada och nytt, jobbigt underläge 4-8. Sverige reducerade till 6-8 men efter en till tvåa till Kanada i nionde var matchen över. Tack vare den fina starten på VM med fem raka vinster lever slutspelschanserna i allra högsta grad. Curling.se träffade förbundskapten Peja Lindholm inför den viktiga, avslutande dagen i morgon.
– Nu är det upp till bevis. Det har skenat iväg lite i fel riktning så först måste vi bromsa upp och sedan peta igång tåget i rätt riktning. Men nu är det lång tid till nästa match och jag är helt övertygad om att vi kommer att fixa det.

Även Sebastian Kraupp har goda förhoppningar.

– Gruppen är åter intakt och det är skönt att ha Niklas tillbaka på banan. Som lag spelar vi inte optimalt och vi måste snäppa upp spelet. Men det känns bra inför de två matcher som återstår och chansen till slutspel lever.

Aktuell tabell:

1    

 

CAN - Canada    

 

8    

8    

0    

    Q

 

 

2    

 

SCO - Scotland    

 

8    

6    

2    

 

 

 

3    

 

CHN - China    

 

9    

6    

3    

 

 

 

4    

 

NOR - Norway    

 

8    

5    

3    

 

 

 

4    

 

NZL - New Zealand    

 

8    

5    

3    

 

 

 

6    

 

SWE - Sweden    

 

9    

5    

4    

 

 

 

7    

 

DEN - Denmark    

 

8    

4    

4    

 

 

 

8    

 

FRA - France    

 

8    

3    

5    

 

 

 

9    

 

GER - Germany    

 

8    

2    

6    

 

 

 

9    

 

USA - United States of America    

 

8    

2    

6    

 

 

 

11    

 

CZE - Czech Republic    

 

9    

2    

7    

 

 

 

11    

 

SUI - Switzerland    

 

9    

2    

     

Foto: © Richard Gray/WCF 2012

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info