Hoppa till sidans innehåll
Foto: © Richard Gray/WCF 2012

Semifinalförlust mot Skottland. Bronsmatch mot Norge väntar

11 APR 2012 16:09
Det svenska laget med Viktor Kjäll, Oskar Eriksson, Fredrik Lindberg och Sebastian Kraupp förlorade semifinalen mot Skottland på Påskaftons kväll. Det var tre tappade poäng i femte omgången och det var missade viktiga tempostenar som förstörde jakten på en finalplats.
  • Skapad: 11 APR 2012 16:09

Helt avgörande var tre skotska poäng och underläge för Sverige 2-5 efter den femte omgången. Man anade tidigt lite frustration i det svenska lägret och det var också något man pratade om i pausvilan. Frustration över ett spel som inte klaffade men också över förändrade isförhållanden från morgonmatchen som man inte riktigt bemästrade.

Även om det var en jämnare match, jämfört med lagens möte i grundserien, så fanns samma tendens direkt från matchinledning. Det var ett Skottland som gick på offensiv direkt i första omgången och det krävdes en en vass avslutning från skip Sebastian Kraupp för att inte matchen skulle rinna iväg direkt från start. Omgång två till fyra var lite mer avvaktande från båda lag men det var Sverige som inte lyckades förvalta uppbyggda tempolägen och klar fördel för Skottland. Vi har redan varit inne på den olyckliga femte omgången och hoppar vidare till fortsättningen efter halvtidsvila. Tre poängs underläge kändes tungt, sett ur svenska ögen, men även Skottlands skip Tom Brewster kände av pressen och darrade i sina avslutningar. Underläge 2-5 blev 3-5 och efter en märklig sjunde omgång, med skurna svenska stenar och grova misstag från Skottland,  4-5. Men närmare än så kom inte Sverige. Två nya poäng till Skottland i åttonde omgången punkterade matchen och med slutsiffrorna 6-7 väntar nu bronsmatch i morgon.

Sebastian Kraupp efter semifinalförlusten.
– Nästan allting gick fel. Vi fick jaga redan från start och var glada över 2-2 efter fyra omgångar. Vi gjorde några avgörande misstag i femte omgången och tappade tre poäng. Och det var där vi förlorade matchen. Självklart är vi besvikna, mest över att vi inte nådde upp till våra normala nivå.

Morgondagens bronsmatch blir en repris från VM 2011. Vi kan räkna med två lag som båda är ute efter revansch. Sverige för den mindre lyckosamma semifinalen och Norge för fjärdeplatsen vid VM 2011.

Matchstart 11.00. Jakten på en svensk VM-medalj fortsätter.

Dagens lirare:
Greg Drummond, Skottland: Matchscore 96% och avgörande för Skottlands vinst.

Dagens citat:
– Vad arga ni är hela tiden.
Sebastian Kraupp känner av frustration efter en missad svensk temposten.

Dagens och veckans %:
Oskar Eriksson som genomfört sitt första herr VM med lysande 85% som snitt, imponerande.

Dagens viktigaste:
Lyckad operation för Niklas Edin och vi skickar krya-på-dig hälsningar från hela curlingsverige.

Foto: © Richard Gray/WCF 2012

> Klicka här för alla resultat från VM i Basel

 

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info