Hoppa till sidans innehåll

Slutspelsdrömmen lever – Sverige till tie-break om slutspelsplats

11 APR 2012 15:55
Det var ett bestämt och fokuserat svenskt lag som gick in för ödesmatch mot Tyskland. Förlust och VM hade varit över. Men det blev istället en mycket skön seger och kanske har vi sett en taktisk förändring som blir vinstgivande även i fortsättningen.
  • Skapad: 11 APR 2012 15:55

Viktor Kjäll berättar om matchen och den defensiva taktiken som gick hem.
–Det kändes väl bra, utifrån förutsättningarna riktigt bra. En bra lagmatch. Vi gick in för spela ganska defensivt och hålla det ganska tajt och hålla den planen hela vägen vilket vi gjorde ganska bra. Den där tvåan i första satt fint och blev avgörande för resten av matchen.

Med favör av sista sten i första omgången var det Sverige som direkt kopplade grepp med en 2-0 ledning. Tyskland höll sig dock kvar och utjämnade till 3-3 i sjunde omgången men det fanns ändå ett lugn och Sverige släppte aldrig taktpinnen.
Med ledning 5-4 inför sista omgången och med favör av sista sten fick vi se en öppen take för matchvinst.

Vi såg en jämnare laginsats än tidigare och Peja har en förklaring till lyftet.
– En stor del av våra misstag har kommit när vi har spelat för mjuka take-farter och nu när isen blivit trögare bestämde vi oss för att höja farterna och resultatet blev en klar kvalitetsökning.

Hur gick snacket i laget efter vinsten?
– Vi har inte hunnit göra någon djupare analys men visst finns det en klar lättnad och dom är stolta över sin insats och det ska dom vara.

Tie-break Sverige-Nya Zeeland, långfredag kl 14.00, dina tankar.
– Det är härligt. Vi är med och vi vet förutsättningarna. Det blir en match i taget och vägen mot guld är lika öppen för oss som för alla andra.

Vi lämnar sista ordet till Viktor Kjäll som kan börja uppladdningen för morgondagen.
– Nu åker vi hem, tar det lugnt och sedan blir det järnet i morgon.

Dagens publiksiffra:
5100

Dagens skräll:
Nya Zeelands seger över Kanada med 9-7 som dessutom var landets första vinst över Kanada i VM-sammanhang. Vinsten innebar också rekord i antal vinster på ett VM för Nya Zeeland.

Dagens jubel i St Jakob Halle:
Schweiz vinst över Frankrike med 10-6 där man också säkrade en nionde plats i tabellen och viktiga poäng i jakten på en OS-plats.

> Klicka här för alla resultat från VM i Basel

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info