Hoppa till sidans innehåll

Sverige klara för slutspel – utklassade Nya Zeeland

11 APR 2012 15:57
Sveriges lag med Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg, Oskar Eriksson och Viktor Kjäll gick på Långfredagen till slutspel i VM i Basel efter utklassningsresultatet 10-2 mot Nya Zeeland i särspel om 4:e plats. Sverige möter nu på påskaftonens morgon Norge i ”kvartsfinal” medan seriettan Kanada möter tvåan Skottland i den första semifinalen.
  • Skapad: 11 APR 2012 15:57

Nya Zeeland är VM-turneringens stora överraskning och det enda laget som förmådde slå suveränen Kanada. Men det spelet hittade aldrig ”The Kiwis” med tidigare skotske elitspelaren Peter de Boer som skip.

Sverige fick en fin start med tagen tvåa i första omgången och stulen etta i den andra. Sedan kunde Sebastian Kraupp skippa på säkerhet resten av matchen.

Efter nollomgång missade deBoer båda sina stenar i den fjärde omgången så Sverige stal en tvåa till ledning med 5-0.

Sebastian kunde sedan kosta på sig att missa båda sina stenar i den femte omgången vilket gav Nya Zeeland två poäng till reducering 5-2. Men glädjen varade inte länge för Nya Zeeland. Efter en nollomgång i sjätte tog matchen slut i den sjunde omgången. Nyazeeländarna lyckades aldrig gömma sina dragningar bakom en centergard så svenskarna knackade bort motståndarstenarna och vickade ut som poängstenar. När Peter de Boer skulle spela sin sista sten låg Sverige inne med en fyra stenar, bra utspridda. Exskotten försökte dra in bakom men var för hård och stannade som femte sten i bakkanten av boet. Sebastian Kraupp drog in för en femma, 10-2 och Nya Zeeland tackade för matchen.

Femteplatsen är Nya Zeelands bästa VM-placering någonsin och gav landet 8 värdefulla poäng i kvalet till OS i Sochi 2014. Sverige är nu garanterad 9 OS-poäng men det kan bli mer i slutspelet. VM-guld ger 14 poäng, silver 12 poäng och brons 10 poäng.

> Klicka här för alla resultat från VM i Basel

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info