Hoppa till sidans innehåll

VM-succén fortsätter – Sverige klara för semifinal!

11 APR 2012 16:05
Att hålla spelet lite enklare har varit ett fungerande segerrecept för Sverige i de senaste matcherna vid VM i Basel. Vi fick se samma matchutveckling i kvartsfinalvinsten mot Norge. Det var ett snäppet bättre Sverige på alla positioner och det var var tre stora misstag från Norges skip som helt avgjorde kvartsfinalen.
  • Skapad: 11 APR 2012 16:05


Highlights från segermatchen mot Norge.

Thomas Ulsruds oväntade och mycket ovanliga misstag kom i matchens tredje och fjärde omgång. Två missade dragningar i tredje omgången och ytterligare en missad dragning i den fjärde omgången gav Sverige en betryggande 5-1 ledning.

Ett grepp om matchen som de svenska killarna aldrig släppte. Norge lyckades jobba sig i kapp till 7-5 men närmare än så kom de inte. Sverige kunde gå in i slutomgången med en betryggande 8-5 ledning och segern var aldrig hotad.

Efter den övertygande vinsten mot Norge var det en mycket glad Sebastian Kraupp som mötte pressen.
– Just nu njuter vi av den här segern och håller vi den här nivån kan vi vinna både mot Skottland eller Kanada i kväll.

Men VM 2012 i Basel har inte varit en spikrak framgångshistoria. Kanske mer en berg-och-dalbana-upplevelse för våra svenska killar. Det började med fem raka vinster, sedan fyra raka förluster och nu tillbaka i vinnarspåret med fyra raka vinster. 

Redan innan slutspelet började var det här en lagseger där man bevisat hög klass, god lagmoral och väldigt mycket kämpaglöd. Med en helt ny laguppställning, under största delen av VM-veckan, har laget axlat nytt ansvar och nya uppgifter och vuxit som lag när det gällt som mest. Den övertygande segern mot Norge har garanterat fyllt på självförtroendet ytterligare och förbundskapten Peja Lindholms uttalande efter tie-break matchen gäller fortfarande.
– Det är härligt. Vi är med och vi vet förutsättningarna. Det blir en match i taget och vägen mot guld är lika öppen för oss som för alla andra.

Fortsättningen blir oerhört spännande och Viktor Kjäll, Fredrik Lindberg, Oskar Eriksson och Sebastian Kraupp kan nu starta uppladdningen för kvällens semifinal (start 20.00). Vem som blir Sveriges motståndare (Kanada eller Skottland) vet vi efter Semifinal 1 som startar 14.00.

> Klicka här för alla resultat från VM i Basel

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info