Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Elitinriktad verksamhet för ungdomar.

Foto: Stefan Tjärnlund @curlpicsphoto

Föreningsverksamheten inom svensk curling är oftast förhållandevis liten jämfört med andra idrotter. Det ställer stora krav att våra ledare kan tillgodose individer som vill leka och ha roligt under samma träning där några har ambitioner att utvecklas mot elit.

Genom samarbete i regioner med planerade utbyten föreningar emellan och väl utbildade ledare ser vi att vi kan tillgodose en långsiktig utveckling där ungdomar kan välja att satsa mot elit både tidigt och sent i sin curlingkarriär. De ska också kunna välja att sluta satsa i elit och fortsätta idrotta i sin förening även med motionsambitioner.

Tävlingar och som arrangeras inom svensk curling, för U16 har alltid fokus på att ungdomar ska lära känna varandra, skapa goda relationer och utvecklas som curlingspelare.

Den organiserade elitverksamheten för ungdomar sker egentligen efter 16 års ålder, för de som själva väljer det även om enskilda individer kan välja att gå den vägen tidigare.

Vid SCF:s arrangemang och vår rekommendation även till andra arrangörer och förening är att hålla fokus på sammanhållning i gruppen och gemenskapen för att främja den långsiktiga utvecklingen och glädjen till idrott.

Publicerad: 2023-05-26

Tävlingsdokument

Allsidigt och lekfullt idrottande Öppnas i nytt fönster.
Elitinriktad verksamhet för ungdomarÖppnas i nytt fönster.
Ranking och resultatlistorÖppnas i nytt fönster.
Åldersgränser för nationella mästerskap och uttagning till landslagÖppnas i nytt fönster.