Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Ranking och resultatlistor

Svensk Curling har tävlingsstrukturer för åldrarna U12, U16 och U21. För att hantera tävling, ranking och resultat anser vi att det allra viktigaste är att föreningar har utbildade ledare, föräldrar och tävlingsledare som kan anpassa aktiviteten efter var de aktiva är i utvecklingstrappan.

Ungdomar tillåts att tävla i klasser som är över deras egen åldersgräns. Vi bedömer att utbildade ledare och vårdnadshavare tillsammans kan göra bedömningen om och när detta är lämpligt för respektive individ.

U12: KidsCurling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Ingen ranking efter vunna matcher. Tävlingar innehåller även träningstillfällen och matchstrukturen går ut på att testa olika former av curling med poängsystem där vissa strategiska slag exempelvis ger extra poäng.

U16: Yngre Junior: Yngre Junior spelar inte i könsbestämda klasser. Rekommendationer till förening är också att ungdomar under 16 år inte spelar i fasta lagkonstellationer.

Vid yngre juniortävlingar förekommer ranking och resultatlistor för enskilda tävlingar men inte i seriespel eller säsongs-sammanställningar. Lag slås inte ut utan hålls aktiva genom hela tävlingen, oavsett resultat.

U21: Äldre Junior Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Tävlingar för äldre juniorer innehåller både ranking och resultatlistor. U21 tävlingar ger poäng på Curly Tour som är grundande för utvecklingsstöd, ett stöd som syftar till elitutveckling.

Publicerad: 2023-05-26

Tävlingsdokument

Allsidigt och lekfullt idrottande Öppnas i nytt fönster.
Elitinriktad verksamhet för ungdomarÖppnas i nytt fönster.
Ranking och resultatlistorÖppnas i nytt fönster.
Åldersgränser för nationella mästerskap och uttagning till landslagÖppnas i nytt fönster.