Hem / För föreningar / Rekrytering / Återstartsstöd – föreningar och distrikt

Återstartsstöd – föreningar och distrikt

Svensk Curling har fått medel från Riksidrottsförbundet för att återrekrytera och nyrekrytera curlare. Under hösten finns möjligheten för curlingföreningar och distrikt att ansöka om totalt 450 000 kronor med syfte att öka antalet curlare.

Läs mer detaljer om ansökan nedan. Vi välkomnar föreningar till ett informationsmöte där vi kommer prata mer om förbundets kampanj och det material vi kommer tillhandahålla samt prata om olika idéer och möjligheter med stödet.

Ansökan

Skicka in er ansökan via formuläret innan den 8 oktober 2021.

Ansökningsformulär

Förbundets kampanj

Svenska Curlingförbundet förbereder nytt marknadsföringsmaterial till nationella rekryterings- kampanjer. De är främst anpassade för sociala media och är kan anpassas för olika platser och olika föreningar. Kampanjen i sociala medier kommer att kompletteras med tre olika reklamfilmer som anpassas efter våra olika målgrupper.

Vad kan ni söka för?

Ni kan söka för prova-på-aktiviteter och marknadsföringskampanjer. Det går bra att söka medel för att arvodera personer att arbeta inom ramen för specifikt
rekryteringsprojekt. Förening kan också söka medel för uppstartskostnad med appen och medlemssystemet Matchi.
Det är ett system för bokningar, medlemskap, kurser och föreningsaktiviteter som synkar direkt med klubbens sida i IdrottOnline. Vi berättar mer vid informationsmötet eller så kan ni kontakta oss med frågor om ni vill veta mer.

Förutsättningar för godkänd ansökan

För att pengarna ska bidra till fler curlare som stannar i förening, vill vi se att den organisation som söker, har en plan för följande:

• En plan för hur föreningen/distriktet ska ta hand om de som provar curling. Till exempel, ser vi ett behov av att utveckla sättet vi spelar curling på i förening. Curlare behöver ges möjlighet till utveckling och att kunna träna/spela på egna villkor i fler former än lag om fyra i klubbens seriespel. Vilka vägar in finns i er förening och vilka aktiviteter kan ni erbjuda som kommer locka nya curlare och återrekrytera de som slutat?
• En plan för hur verksamheten kommer fortgå efter projektets slut.
• Att det finns ledare för verksamheten, oavsett om ni planerar rekrytering för ungdomar eller vuxna. Om föreningen har behov att utbilda ledare, finns den möjligheten hos oss.


Sökbara summor

En organisation (förening eller distrikt) kan bli beviljade upp till 30 000 kronor. Sök för ett eller flera projekt. SCF beviljar och fördelar pengarna beroende på hur många ansökningar som kommer in och kvalitet på ansökningarna.

Frågor?

Välkommen att kontakta This is a mailto link med era frågor, för att bolla idéer eller få hjälp med er ansökan.