Hem / För föreningar / Återstartsstöd 2022-2023– föreningar och distrikt

Återstartsstöd 2022-2023– föreningar och distrikt

Återstartsstödet under hösten 2022-2023 ska utveckla idrottsföreningar och främja arbetet med inkludering, sänka trösklar för deltagande samt att stärka mångfalden bland idrottens ledare. Barn- och ungdomsidrotten är prioriterad. 

För föreningar och distrikt i Svensk Curling innebär detta följande: 

Föreningen kan skicka in sin utvecklingsplan och budget till SCF. Det kommer finnas möjlighet att få större summor än de tidigare 30 000 kronorna per förening och SCF kommer att fördela medel löpande under säsongen. Totalt har SCF 450 000 att fördela på förening och distrikt. 

Förutsättningar för att söka stödet

  • Föreningens eller distriktets styrelse ska genomgå e-utbildningen “Leda Förening
  • Efter genomgådd utbildning kan förening eller distrikt skicka in sin utvecklingsplan och bifoga sin budget. 

SCF godkänner dessa och betalar ut medel löpande.


Färdigt paket: Ansökan för marknadsföringskampanj

Likt tidigare år, kan föreningar också söka för marknadsföringskampanjer i Sociala media. 5000 kronor betalas ut till föreningen med syfte att sponsra kampanjen. 

Kampanjerna godkännes mot att föreningen följer upp med nybörjarkurs där medlemskap första året (25 kronor per medlem) ingår för deltagarna. 

Föreningen ska också ha ledare som är utbildade sedan tidigare eller så ska ledarna gå e-utbildningen Leda Upplevelse som är gratis och finns på s-cup.


Färdigt paket: Postutskick

Nu finns möjligheten för föreningar att använda återstartsstöd för att göra postala utskick och marknadsföra er förening. Ni väljer er målgrupp och sedan skickar vi brev till samtliga och erbjuder dem att komma och spela curling i er förening. 

Sök: 24 000 kronor för 3000 utskick. Detta återstartsstöd kan vi erbjuda i en begränsad upplaga. Kontakta This is a mailto link om ni är intresserade. 

Förutsättningar: 

  • Föreningen kan erbjuda målgruppen en långsiktig verksamhet
  • Föreningen har ledare för den verksamheten
  • Stödet kommer främst att gå till föreningar som kan marknadsföra sig i ett område där deltagande i föreningsidrott är lågt och där rekrytering skulle en ökad inkludering av underrepresenterade grupper i föreningens verksamhet.

Ansökan

Förening eller distrikt ansöker via formulär i IdrottOnline. Ni hittar ansökan i inloggat läge under "Idrottsmedel"

Frågor?

Välkommen att kontakta This is a mailto link med era frågor, för att bolla idéer eller få hjälp med er ansökan.